George Clooney: "Ik denk niet dat de bioscoop gaat verdwijnen.."

George Clooney: "Ik denk niet dat de bioscoop gaat verdwijnen.."

De beroemde acteur/regisseur denkt dat bioscopen en streamingplatformen hand in hand zullen gaan.

Een paar dagen geleden had George Clooney het over zijn nieuwe film, The Midnight Sky, en hoe jammer hij het vindt dat deze niet in de bioscoop te zien zal zijn. Hij sloeg de handen ineen met Netflix, maar het is vandaag de dag dan ook erg lastig om een film in de bioscoop uit te brengen i.v.m. de coronacrisis. In een recent interview laat Clooney zich er opnieuw over uit.

Ondanks het feit dat sommige mensen denken dat het einde van de bioscopen in zicht is, denkt Clooney daar anders over: ''Ik denk niet dat de bioscopen zullen verdwijnen. Daar werd ook onterecht voor gevreesd toen video en dvd opkwamen. Ik kan het me ook niet voorstellen om altijd thuis te blijven en naar iets op televisie te kijken. Soms moet je ook eens uitgaan''.

Streamingdiensten
Bioscopen en streamingplatformen zullen volgens Clooney in de toekomst hand in hand gaan. Hij zegt dan ook dat streamingdiensten iedereen in de filmsector juist ten goede komt: ''Acteurs, regisseurs en scenaristen kunnen op veel meer plekken terecht. Als ik een jonge acteur was, had ik nu veel meer werkgelegenheid''.

''Christopher Nolan heeft echter gelijk dat hij het voor de bioscopen opneemt. We moeten de bioscopen steunen. Dat moeten en zullen we ook altijd blijven doen''

NieuwsFilm

meest populair