Algemeen

George Clooney: "Ik denk niet dat de bioscoop gaat verdwijnen.."

De beroemde acteur/regisseur denkt dat bioscopen en streamingplatformen hand in hand zullen gaan.

door Wouter Drummen om 17:40 in Algemeen
Een paar dagen geleden had George Clooney het over zijn nieuwe film, The Midnight Sky, en hoe jammer hij het vindt dat deze niet in de bioscoop te zien zal zijn. Hij sloeg de handen ineen met Netflix, maar het is vandaag de dag dan ook erg lastig om een film in de bioscoop uit te brengen i.v.m. de coronacrisis. In een recent interview laat Clooney zich er opnieuw over uit.

Ondanks het feit dat sommige mensen denken dat het einde van de bioscopen in zicht is, denkt Clooney daar anders over: ''Ik denk niet dat de bioscopen zullen verdwijnen. Daar werd ook onterecht voor gevreesd toen video en dvd opkwamen. Ik kan het me ook niet voorstellen om altijd thuis te blijven en naar iets op televisie te kijken. Soms moet je ook eens uitgaan''.

Streamingdiensten
Bioscopen en streamingplatformen zullen volgens Clooney in de toekomst hand in hand gaan. Hij zegt dan ook dat streamingdiensten iedereen in de filmsector juist ten goede komt: ''Acteurs, regisseurs en scenaristen kunnen op veel meer plekken terecht. Als ik een jonge acteur was, had ik nu veel meer werkgelegenheid''.

''Christopher Nolan heeft echter gelijk dat hij het voor de bioscopen opneemt. We moeten de bioscopen steunen. Dat moeten en zullen we ook altijd blijven doen''

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Nolan kan dat makkelijk zeggen want zijn films worden uitgebracht door een grote studio die een contract hebben met de bioscooporganisaties.
Netflix heeft dat niet en een aantal jaar geleden was het nog zo dat de bioscopen Netflix het liefst zagen verdwijnen en de reacties op Disney+ die Mulan kreeg waren ook niet mild.
Netflix heeft met moeite de paradepaardjes voor de Oscars in wat kleine ketens kunnen krijgen en ze hebben altijd gezegd dat ze films wel in de bioscoop willen uitbrengen, maar dat die films tegelijkertijd (zonder extra kosten) te streamen zullen zijn. Daar waren de bioscopen het niet mee eens.
Wat de grote studio's met hun streamingdiensten gaan doen is nog afwachten maar het zit er dik in dat die (na Covid) het oude model blijven hanteren. Eerst de bioscoop en 3 a 4 maanden later (of iets eerder tegen betaling) pas streaming.

Overlord

Avatar

Zolang er nog geen verdien model bestaat die dezelfde omzet kan blijven genereren als de bioscoop blijft deze gewoon bestaan. Een streamingdienst is voor de grote blockbusters simpelweg nog niet rendabel. Wel is er een grote kans dat de kleinere producties wel sneller naar streaming gaan en de bioscoop overslaan.

Master Of Films

Avatar

Niet alle bioscopen zullen gaan verdwijnen, maar het landschap is wel aan het veranderen.

Helaas is het nieuws over een nieuwe windowsdeal tussen Universal en AMC/Cinemark hier niet aan bod gekomen, want Depp/Heard kregen meer prio dan andere interessante zaken. Smiley face
Universal Sets Theatrical-PVOD Windows for Cinemark, AMC Based on Opening Weekend Gross

Wat wel aan bod is gekomen bij Filmtotaal is de reorganisatie bij Disney. Ze laten het niet onder stoelen en banken steken, waar ze echt naar toe willen. Direct-to-consumer. Disney+ schijnt wereldwijd zo'n 74 miljoen betalende abonnees te hebben.

Disney says its ‘primary focus’ for entertainment is streaming — announces a major reorg

kokosnoot

Avatar

Master Of Films " Wat wel aan bod is gekomen bij Filmtotaal is de reorganisatie bij Disney. Ze laten het niet onder stoelen en banken steken, waar ze echt naar toe willen. Direct-to-consumer. Disney+ schijnt wereldwijd zo'n 74 miljoen betalende abonnees te hebben. "


Tja, het is een verdienmodel he. Na corona wordt ook de bios weer interessanter. Ik kan Disney hier geen ongelijk geven, ze willen naast overleven ook geen schulden berg.

Sunspot

Avatar

Dat inderdaad. Mensen hebben de behoefte om erop uit te gaan, als je beetje gezond bent.

Gewoon meerdere opties en bioscopen zullen ook wel meer tech krijgen.

Maar dan nog steeds, waarom draaien er nog steeds zo weinig films in de bios! Is al sinds ik klein was dat ik dat dacht, maar vooral nu in streaming tijd.

Luister, al willen veel mensen naar de bios en zijn ze in de buurt, als er niet veel keuze is, dan zullen ze ook sneller naar huis gaan om daar films/series te kijken.

Bioscopen moeten meer aanbod hebben ten eerste.

NieuwsFilm

meest populair