Officieel: Mads Mikkelsen volgt Johnny Depp op als Grindelwald in 'Fantastic Beasts 3'

De Deense acteur ontkende de berichten over zijn mogelijke casting eerder nog.

Mads Mikkelsen neemt officieel de toverstok van Johnny Depp over als de kwaadaardige tovenaar Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3. Dat heeft Warner Bros. woensdag bevestigd.

Eerder deze maand wisten diverse media al te melden dat Mads Mikkelsen op nummer een stond van de lijst met mogelijke vervangers van Johnny Depp, die begin november bekendmaakte afscheid te nemen van zijn rol als Grindelwald nadat Warner Bros. hem daartoe had verzocht.

Het vertrek van Depp volgde na de uitspraak van de Britse rechter in de smaadzaak die de acteur had aangespannen tegen The Sun voor een artikel waarin hij werd neergezet als 'vrouwenmepper'. Volgens de rechter was die uitspraak gegrond en is er voldoende bewijs dat Depp zijn ex-vrouw Amber Heard meermaals heeft mishandeld.

Waardige opvolger
Fans reageren over het algemeen enthousiast op de casting van Mikkelsen. De Deense acteur, die onder meer bekend is van de serie Hannibal, wordt door velen van hen als een geschikte opvolger van Depp gezien.

De opnames van Fantastic Beasts 3 zijn al een tijdje gaande in het Verenigd Koninkrijk. Of Mikkelsen al op set is gearriveerd, is nog niet bekend. De film moet in ieder geval in de zomer van 2022 in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair