Algemeen

Officieel: Mads Mikkelsen volgt Johnny Depp op als Grindelwald in 'Fantastic Beasts 3'

De Deense acteur ontkende de berichten over zijn mogelijke casting eerder nog.

door Jeffrey Kouters om 09:16 in Algemeen
Mads Mikkelsen neemt officieel de toverstok van Johnny Depp over als de kwaadaardige tovenaar Gellert Grindelwald in Fantastic Beasts 3. Dat heeft Warner Bros. woensdag bevestigd.

Eerder deze maand wisten diverse media al te melden dat Mads Mikkelsen op nummer een stond van de lijst met mogelijke vervangers van Johnny Depp, die begin november bekendmaakte afscheid te nemen van zijn rol als Grindelwald nadat Warner Bros. hem daartoe had verzocht.

Het vertrek van Depp volgde na de uitspraak van de Britse rechter in de smaadzaak die de acteur had aangespannen tegen The Sun voor een artikel waarin hij werd neergezet als 'vrouwenmepper'. Volgens de rechter was die uitspraak gegrond en is er voldoende bewijs dat Depp zijn ex-vrouw Amber Heard meermaals heeft mishandeld.

Waardige opvolger
Fans reageren over het algemeen enthousiast op de casting van Mikkelsen. De Deense acteur, die onder meer bekend is van de serie Hannibal, wordt door velen van hen als een geschikte opvolger van Depp gezien.

De opnames van Fantastic Beasts 3 zijn al een tijdje gaande in het Verenigd Koninkrijk. Of Mikkelsen al op set is gearriveerd, is nog niet bekend. De film moet in ieder geval in de zomer van 2022 in de bioscopen verschijnen.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKelly

Avatar

Jammer natuurlijk dat Depp het veld moest ruimen, maar vind Mikkelsen echt een hele interessante keuze. Zou in eerste instantie niet aan hem hebben gedacht, maar toen ik dit voor het eerste hoorde dacht ik meteen 'dat zou nog wel eens wat kunnen worden'. Benieuwd naar het vervolg! (vond fb 2 een beetje tegenvallen)

Judge Dredd

Avatar

Mikkelsen is een fenomenale acteur, maar ik sla het derde deel toch over. Deel 2 was erg zwak en zit me nog steeds niet dat Depp eruit is gegooid. Hoop echter dat Mads niet afgebrand wordt, toch controversieel om het stokje op zo'n wijze over te nemen.

Sietzet

Avatar

@judge dredd, en toch weten we allemaal dat je ook deel 3 zult gaan kijken ????

Judge Dredd

Avatar

@Sietzet
Nee hoor, zoals ik zeg, deel 2 vond ik zal niet veel soeps om het netjes te zeggen en ben het er niet mee eens dat Depp moest vertrekken. Dus ik laat dit deel aan me voorbij gaan, maar ga jij hem gerust kijken.

Hylian_Knight

Avatar

Een waardige opvolger! Sowieso wat Depp-moe.

baron nostalgia

Avatar

Hey ik blijf het zeggen het aller liefste heb ik gewoon johnny depp terug maar dit is toch een erg goede opvolger

ThysRomani

Avatar

Altijd smikkelen met Mikkelsen.

Darthmar

Avatar

Persoonlijk vond ik Depp al verkeerd gecast.

Mothercopper

Avatar

Topacteur. Fenomenale acteerprestaties

Master Of Films

Avatar

Mads Mikkelsen is een uitstekende vervanger en diens opvolger.

Maac

Avatar

Voor zo'n ontzettend veeleisende rol moet je natuurlijk iemand casten die fantastisch kan acteren. Als je Jagten hebt gezien weet je gewoon dat iemand als Mikkelsen een karakter als Grindeldinges kan vertolken.

Vooral relevant nieuws voor degenen die het voor elkaar hebben gekregen zich door de eerste 2 films te worstelen en als gevolg daarvan óók nog eens uitkijken naar een derde deel.

GreenHornet

Avatar

Mads Mikkelsen hadden ze beter in vorige deel al moeten casten voor Grindelwald.

kokosnoot

Avatar

Ik denk een hele goede, gelukkige keuze.

Jezegtmaar

Avatar

Ik ben gewoon heel nieuwsgierig hoe ze johhnies grindlewald naar die van mads gaan laten gaan. Johhny is toch gestopt met de opnames ervoor? Cgi?

NieuwsFilm

meest populair