Algemeen

Potter is de duivel

door Arjan Welles op 06.09.2006 om 16:01 in Algemeen
Harry Potter is de verpersoonlijking van het kwaad, de duivel. Althans, volgens een van de naaste medewerkers van Paus Benedictus XVI. Het hoofd van de afdeling exorcisme van het Vaticaan, Gabriele Amorth, meent dat Harry bezeten is door de duivel. Amorth deed deze uitspraken vorige week op de Vaticaanse radio en vergeleek Potter met dictators als Hitler en Stalin. Ook zij zouden door de duivel bezeten zijn.

Volgens de geestelijke heeft magie altijd een duivelse kant en is in de Potter boeken het verschil tussen witte en zwarte magie niet duidelijk aanwezig. Benedictus zelf sprak al in 2005 zijn afkeer van de Potter boeken uit, toen hij nog Kardinaal Ratzinger was en nog niet tot paus benoemd.

Het zevende en laatste boek in de Potter serie van J.K. Rowling komt waarschijnlijk volgend jaar uit. Tevens verschijnt in juli 2007 de vijfde film, Harry Potter and the Order of the Phoenix , onder regie van David Yates.

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Michaell

Avatar

Haha dit is toch gewoon vette humoristische onzin! O+
Kom op, gaan ze nu ook al moeilijk doen om HP nadat TDVC pas achter de rug is.

Danos

Avatar

Harry Potter is de duivel................Harry potter wordt vergeleken met Hitler en Stalin...........Harry Potter is een bedacht personage dat alleen leeft in een boek!

Il Padrino

Avatar

Cool! Er bestaat dus echt nog steeds een "afdeling exorcisme" in het Vaticaan. >Smiley face Daar zou ik wel eens in de archieven willen snuffelen.

jozef

Avatar

Maar sturen ze dan nu iemand op 'm af om de duivel uit hem te verjagen?

:X

Soapy

Avatar

Zie je wel! Ik wist het wel.........>Smiley face

HIJ BESTAAT!!!
Zucht..........beetje triest O+

ruben

Avatar

Nee, de inquisiteurs waren toffe lui...

Deweb

Avatar

Het is wel waar. Harry is een deel zichzelf en een deel Voldemort. En Voldemort is heel erg duister dus als je het goed bekijkt...

Nuja, doe ermee wat je wilt. Ik geloof het niet, maar ben wel van mening dat je de mensen die het geloven niet moet uitlachen. Zij lachen anderen ook niet uit omdat ze niet geloven. Wederzijds respect heet zoiets geloof ik.

ruben

Avatar

Deweb "Ik geloof het niet, maar ben wel van mening dat je de mensen die het geloven niet moet uitlachen. Zij lachen anderen ook niet uit omdat ze niet geloven. Wederzijds respect heet zoiets geloof ik."
Nee, nog erger...ze proberen jou hun levenswijze op te dringen (onlangs nog door te proberen een popconcert niet te laten doorgaan...maar het kan natuurlijk nog erger (kijk b.v. naar SGP)).

emperor

Avatar

...Potter boeken het verschil tussen witte en zwarte magie niet duidelijk aanwezig.

..klopt,er is geen verschil.

MikeyMo

Avatar

Ik vraag me af of ratzinger uberhaupt een potterboek gelezen heeft dan wel een film gezien heeft.

Overigens snap iedereen boven de 6 dat dit fictie is van een bijstandsmoedertje die hiermee de rijkte vrouw van engeland werd...

Maar ja, het feit dat ze zo serieus doen over een fictief verhaal zegt eigenlijk precies wat we al wisten; dat gelovigen zeer bedreven zijn in het aannemen als realiteit hetgeen wat een fictief verhaal is; zoals de bijbel

Angia

Avatar

Alsof een mens 100% goed is. Iedereen is wel duivels. Pausen zijn pas duivelse wezens. >Smiley face

Lord Voldemort

Avatar

Harry Potter is leuk!

Rattekop is de duivel.

Lennartje

Avatar

LOL
Dan is de heks van Hans en Grietje dus ook bezeten... :P

WoUtoMatiC

Avatar

Deweb "Nuja, doe ermee wat je wilt. Ik geloof het niet, maar ben wel van mening dat je de mensen die het geloven niet moet uitlachen. Zij lachen anderen ook niet uit omdat ze niet geloven. Wederzijds respect heet zoiets geloof ik."

Geloven in Harry Potter. :?

Ramonhal

Avatar

Oh nee mensen... dit kan toch niet langer?! wanneer houdt dat verdomde vaticaan eens op met zeuren over fictieve onderwerpen PLEASE!!! GET A LIFE!

Laat ze zich bezig houden met god, jezus, maria, bidden en alles wat daarmee te maken heeft. Iedereen loopt zo te schreeuwen over vrijheid van menings-uiting maar ondertussen Zeikt het christendom van madonna tot nu zelfs harry potter.... Dit is toch om MOE van te worden!

Ramonhal

Avatar

MikeyMo "ik vraag me af of ratzinger uberhaupt een potterboek gelezen heeft dan wel een film gezien heeft.

Overigens snap iedereen boven de 6 dat dit fictie is van een bijstandsmoedertje die hiermee de rijkte vrouw van engeland werd...

Maar ja, het feit dat ze zo serieus doen over een fictief verhaal zegt eigenlijk precies wat we al wisten; dat gelovigen zeer bedreven zijn in het aannemen als realiteit hetgeen wat een fictief verhaal is; zoals de bijbel"


excuus voor de dubbele post maar dit moet ik toch even be-amen, well said! T+)

moemes

Avatar

Harry Potter bestaat niet

merijnsa

Avatar

Die gasten moeten gewoon is een stevig potje n**ken.

Noldy

Avatar

moemes "Harry Potter bestaat niet"


Hoe kan jij dat nou als dreuzel weten? Rowling probeert ons iets te vertellen.

Arthaum

Avatar

Maar ja, het feit dat ze zo serieus doen over een fictief verhaal zegt eigenlijk precies wat we al wisten; dat gelovigen zeer bedreven zijn in het aannemen als realiteit hetgeen wat een fictief verhaal is; zoals de bijbel


Daar heb je VOLKOMEN gelijk in [Hans Teeuwen;)]. Hebben die oude mannetjes in Rome serieus niets beters te doen dan een FICTIEF persoon uit te maken voor de duivel? Serieus, schaf die hele poppenkast af aub. Vinden ze het dan serieus gek dat mensen minder naar de kerk gaan, als die idioten dit soort onzin verkopen? Het respect voor de katholieke kerk is bij mij erg ver te zoeken.

Thiver

Avatar

Arjan "...en vergeleek Potter met dictators als Hitler en Stalin."

Was dat niet de persoon die een organisatie had voor jongeren waar Amorths baas in het veleden lid van was? ;)

Keyser Söze

Avatar

Thiver "Was dat niet de persoon die een organisatie had voor jongeren waar Amorths baas in het veleden lid van was? ;)"

de Potter jugend ?

Deweb

Avatar

ruben "Nee, nog erger...ze proberen jou hun levenswijze op te dringen (onlangs nog door te proberen een popconcert niet te laten doorgaan...maar het kan natuurlijk nog erger (kijk b.v. naar SGP))."


Dan nog? Waarom zou een ander hen dan uitlachen? Dan "verlaag" je je toch in zekere zin tot hen door hen uit te lachen ipv te respecteren dat hij is zoals hij is. En daarnaast, lang niet alle christenen zijn zo.

Maargoed, lach ze maar uit. Respecteer ze maar lekker niet. Dan hoop ik dat ze jullie ook nog eens flink mogen uitlachen. Eens kijken hoe jullie dan zijn ("lekker boeiend" hoor ik jullie dan denken, welnu..laat hen dan ook in hun waarden en denk het dan nu ook).

Bliss

Avatar

Toch raar dat de kerk aan populariteit moet inboeten ...

Zeurdoos

Avatar

Pff, volgens mij is 't gewoon 'n publiciteitsstunt om mee te liften op het succes van Potter ;).

Negatieve reclame is immers ook reclame!

Thijs,

Avatar

Whaha, ook lekker logisch. Potter is de duivel dus kom, met zn allen naar de kerk:P

emperor

Avatar

Il Padrino "Cool! Er bestaat dus echt nog steeds een "afdeling exorcisme" in het Vaticaan. >Smiley face Daar zou ik wel eens in de archieven willen snuffelen."

..buiten dat..hebben ze ook nog de grootste verboden porno verzameling ter wereld liggen..

Lodewijk

Avatar

Deweb "Ik geloof het niet, maar ben wel van mening dat je de mensen die het geloven niet moet uitlachen. Zij lachen anderen ook niet uit omdat ze niet geloven. Wederzijds respect heet zoiets geloof ik."


Nee, zij lachen anders denkenden inderdaad niet uit, zij gooien hen op de brandstapel. Wederzijds respect? Ik geloof het niet...

NieuwsFilm

meest populair