Algemeen

Steven Seagal speelde bijna de hoofdrol in een 'Predator'-film

De regisseur bleek uiteindelijk niet echt een fan te zijn van de actiester.

door Zilko Tarici om 12:51 in Algemeen
Bij veel grote films ging de hoofdrol op het laatste moment naar een andere acteur dan de studio of regisseur oorspronkelijk in gedachten hadden. Dat geldt ook voor Predator 2, waarbij de hoofdrol uiteindelijk naar Danny Glover ging.

Glover speelt in het vervolg op de actieklassieker met Arnold Schwarzenegger een doorsnee politieagent die het op moet nemen tegen de buitenaardse jager. Voordat Glover echter werd gecast, had de Australische regisseur Stephen Hopkins echter een heel andere naam in gedachten: Steven Seagal. Tijdens een interview om te vieren dat Predator 2 30 jaar oud is, deed Hopkins een boekje hierover open:

"Ik ging bij Seagal thuis langs om te praten over de rol. Het was een van de meest gestoorde middagen die ik me kan herinneren. Het was een bizarre... hij is een vreemde, beetje doorgedraaide gast. Uiteindelijk zag ik mezelf niet met hem samenwerken.

Seagal wilde de rol maar wat graag spelen. Ik ging naar zijn huis, waar hij een kamer had waarvan de muren helemaal bedekt waren met wapens. Hij vertelde me dat hij een CIA-psychiater met martial arts- en wapenkennis wilde spelen. Hij was in die tijd echt een beetje gek in de kop. Hij wilde ook samen granaten afschieten in zijn achtertuin."

Hopkins sloot het commentaar over Seagal af met:

"Sorry, ik ben geen fan van hem."

Het is natuurlijk gissen hoe Predator 2 zou zijn geworden met Seagal als hoofdrolspeler, maar het lijkt erop dat Hopkins een wijs besluit heeft genomen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

had de Australische regisseur Stephen Hopkins echter een heel andere naam in gedachten: Steven Seagal
"Sorry, ik ben geen fan van hem."
Ik ben confuus.

Gigan72

Avatar

Heb deel 2 nog in de bioscoop gezien .
Vindt het echt een prima film.

En goed dat ze Seagal niet hebben genomen.
Danny is zo wie zo 100x beter dan Seagal.

Decepticon

Avatar

Ik vond Danny Glover nooit zo'n actie ster en vond het destijds maar een beetje raar dat hij de hoofdrol in een film als Predator 2 had.
Dan had ik voor die tijd misschien liever Seagal gehad.

Blockbuster

Avatar

Danny Glover, en ook Mel Gibson waren ten tijde van Lethal Weapon 1 & 2 hot, dus Glover wilde ook wel eens alleen in een blockbuster, zoals Mel er destijds veel aan de lopende band maakte. Smiley face

Maar Steven Seagal had destijds toch een langlopend contract met Warner: hij speelde in maar liefst 9 Warner blockbusters tussen 1988 en 1997. Daar zat een vreemde eend tussen: Marked For Death van FOX; juist, dezelfde maatschappij als Predator. Zou Warner er soms iets mee te maken hebben dat ie niet in Predator 2 zat? Smiley face

Blockbuster

Avatar

@ Decepticon

Danny Glover is inderdaad zo'n nèt niet actiester, maar hij was best vermakelijk in videofilmpjes als Switchback en Operation Dumbo Drop.

Is net zoiets als Carl Weathers uit Predator, die daarna alleen leuk was in Action Jackson en Hurricane Smith.

Decepticon

Avatar

@Blockbuster
Ben ik met je eens. Switchback destijds ook wel gehuurd bij de videotheek, vanwege Danny Glover.

Action Jackson 2 jaar geleden nog op blu-ray gekocht en Hurricane Smith op dvd, heerlijke actiefilms. Beide vrij identiek, maar zo fijn om te kijken.
Toch apart dat Weathers geen grotere actiester is geworden, hij heeft toch veel charisma.

Draven

Avatar

Glover was perfect voor die rol. Zo'n sukkel en no-talent als Seagul kan beter samen met zijn ego een ander beroep uitkiezen.

kokosnoot

Avatar

Nu kan zijn buikvet minstens 1 plasma shot van Predator opvangen.

rick511

Avatar

Tegenwoordig mis ik die sfeer
van de actiefilms van de jaren 80 begin jaren 90. Chaos in de stad, hectiek op het politiebureau, maffe typetjes die binnen komen wandelen waar de hoofdpersoon eerst knettergek van wordt.

NieuwsFilm

meest populair