Steven Seagal speelde bijna de hoofdrol in een 'Predator'-film

Steven Seagal speelde bijna de hoofdrol in een 'Predator'-film

De regisseur bleek uiteindelijk niet echt een fan te zijn van de actiester.

Bij veel grote films ging de hoofdrol op het laatste moment naar een andere acteur dan de studio of regisseur oorspronkelijk in gedachten hadden. Dat geldt ook voor Predator 2, waarbij de hoofdrol uiteindelijk naar Danny Glover ging.

Glover speelt in het vervolg op de actieklassieker met Arnold Schwarzenegger een doorsnee politieagent die het op moet nemen tegen de buitenaardse jager. Voordat Glover echter werd gecast, had de Australische regisseur Stephen Hopkins echter een heel andere naam in gedachten: Steven Seagal. Tijdens een interview om te vieren dat Predator 2 30 jaar oud is, deed Hopkins een boekje hierover open:

"Ik ging bij Seagal thuis langs om te praten over de rol. Het was een van de meest gestoorde middagen die ik me kan herinneren. Het was een bizarre... hij is een vreemde, beetje doorgedraaide gast. Uiteindelijk zag ik mezelf niet met hem samenwerken.

Seagal wilde de rol maar wat graag spelen. Ik ging naar zijn huis, waar hij een kamer had waarvan de muren helemaal bedekt waren met wapens. Hij vertelde me dat hij een CIA-psychiater met martial arts- en wapenkennis wilde spelen. Hij was in die tijd echt een beetje gek in de kop. Hij wilde ook samen granaten afschieten in zijn achtertuin."

Hopkins sloot het commentaar over Seagal af met:

"Sorry, ik ben geen fan van hem."

Het is natuurlijk gissen hoe Predator 2 zou zijn geworden met Seagal als hoofdrolspeler, maar het lijkt erop dat Hopkins een wijs besluit heeft genomen.

NieuwsFilm

meest populair