Algemeen

De doodsoorzaak van Sean Connery is bevestigd

Op 31 oktober overleed het 007 icoon.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Op 31 oktober dit jaar overleed acteur Sean Connery op 90 jarige leeftijd. Ondanks zijn hoge leeftijd was dit uiteraard een schok voor de filmwereld. Connery speelde als eerste acteur 's werelds bekendste geheim agent James Bond.

De website TMZ heeft een kopie van de overlijdensakte bemachtigd en daarin valt te lezen wat de exacte doodsoorzaak is van Connery. Volgens de overlijdensakte stierf Connery op 31 oktober in zijn huis op de Bahama's.

Zijn dood was het gevolg van respiratoire insufficiëntie veroorzaakt door longontsteking, ouderdom en boezemfibrilleren. Eerder liet Connery's vrouw, Micheline Roquebrune, weten dat Connery vredig stierf terwijl hij sliep.

Laatste rol Sean Connery
Eigenlijk was Connery al jaren van het toneel verdwenen. Zijn laatste live action filmrol had hij in The League of Extraordinary Gentlemen uit 2003. Daarna was hij te horen in de game James Bond 007: From Russia with Love (2005), de tv-docu Modern Greeks: C.P. Cavafy en de animatiefilm Sir Billi uit 2012.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Dus z'n vrouw kiest er respectvol voor de wereld te vertellen dat hij in z'n slaap is overleden. En nu, via de grootste roddelpers ter wereld, kennen we "de waarheid" Respectloos!

Pascal08

Avatar

@Novarellum, wat verwacht je in een steeds extremer wordende kapitalistische wereld. Met wat geld koop je alles, wie herinnerd jou morgen nog als je dit doet en je een paar duizend dollar in je zak steekt? Niemand. Principes bestaan niet, net als religies gemaakt om je klein te houden en klein te denken.

fluffy82

Avatar

@Novarellum - de twee spreken elkaar niet tegen. Respiratoire insufficiëntie betekent gewoon dat je cellen niet voldoende zuurstof krijgen. Ook dan kan je door verzwakking gewoon vredig in je slaap sterven. De informatie is nutteloos, maar niet respectloos. En zeker geen "roddel".

NieuwsFilm

meest populair