Video

Eerste trailer voor 'Mijn Beste Vriendin Anne Frank'

Check de eerste beelden uit deze eerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank.

door Bram de Groot om 20:20 in Video
De nieuwe film Mijn beste vriendin Anne Frank over het aangrijpende, waargebeurde verhaal van Hannah Goslar en haar bijzondere vriendschap met Anne Frank krijgt vandaag de eerste trailer. Deze kun je vanaf vanavond 20.00 uur zien via onderstaande YouTube-video!

Mijn Beste Vriendin Anne Frank van regisseur Ben Sombogaart (De storm, De tweeling) is de eerste Nederlandse bioscoopfilm over de bekendste naam uit onze Tweede Wereldoorlog-geschiedenis.

Eerste trailer
Er zijn rollen voor onder meer Aiko Mila Beemsterboer (Anne Frank), Josephine Arendsen, Roeland Fernhout, Lottie Hellingman en Stefan de Walle.

Let op: De trailer komt dus vanavond om 20.00 uur online!


De synopsis: Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

Mijn Beste Vriendin Anne Frank is vanaf februari 2021 in de Nederlandse bioscoop te zien.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Zo zeg. Vandaag zien we op Filmtotaal 2x de trailer Smiley face [Alleen te begrijpen indien men op tijd de Craig als Magneto artikel hebt gezien]

Artificialis

Avatar

Gimli II "Ik heb nooit begrepen wat er zo bijzonder is aan het verhaal van Anne Frank?"

Anne Frank staat symbool voor de gebeurtenissen die in de tweede wereldoorlog hebben plaatsgevonden omtrent de gepoogde vernietiging van de Joodse wereldbevolking. Bijzonder aan het verhaal van Anne Frank is dat zij haar ervaringen tijdens het onderduiken in Amsterdam heeft opgeschreven in een dagboek. Als we van alle slachtoffers een dagboek hadden gehad zouden daar ongetwijfeld meer bijzondere en tragische verhalen tussen hebben gezeten.

KeesjeNL

Avatar

@ Gimli II

Het is best erg als je ouder dan 8 jaar bent en niet snapt waarom het dagboek van Anne Frank zo bijzonder is..Artificialis legt het netjes uit, daar zou ik aan willen toevoegen dat er weinig non-fictie boeken zijn verschenen wereldwijd die méér zijn gelezen als die over/van haar.

BillySavastano

Avatar

I must confess stiekem neig ik wel om toch maar een Twitter account aan te maken omdat ik best benieuwd ben hoeveel mensen gaan zeiken over het feit dat Anne niet word vertolkt door een half Duitse actrice, dit kan anno 2020 natuurlijk niet meer. Uit den boze!

HarryHole

Avatar

Komt er eindelijk een Nederlandse film over Anne Frank, wordt ze titulair gereduceerd tot antagonist! Ze moet het wel van onze filmwereld hebben, zeg.

NieuwsFilm

meest populair