Algemeen

Zit je te wachten op een nieuwe 'Star Trek'-film? Niet doen!

Alle 'Star Trek'-plannen zijn mors dood.

door Bram de Groot om 19:34 in Algemeen
Sinds Star Trek Beyond uit 2016 zijn er allerlei wilde plannen geweest over een vierde deel in de films in 'The Kelvin Timeline'. Zelfs Quentin Tarantino was in beeld om de film te maken.

Toch zijn nu alle projecten dood. Geen van de plannen die sindsdien werden genoemd gaan nog door. Naast de film van Tarantino gaat ook een eerder gestart plan met regisseur S.J. Clarkson niet door.

Nu laat Noah Hawley weten dat hij voorlopig niets doet aan de Star Trek-film die hij zou gaan maken. "Deze komt niet in mijn nabije toekomst voor," zei Hawley in gesprek met Deadline.


"Ik denk dat toen Paramount Pictures President Emma Watts aantrad, ze een kijkje nam bij de franchise en er een andere richting mee op wilde gaan. Maar weet je, het leven is lang, we waren heel dicht bij de productie, maar in deze branche zegt dat niet veel."


Ook zegt de filmmaker dat hij denkt dat het erg moeilijk is om tegenwoordig nog een film van $100+ miljoen te maken waarvan je niet zeker weer of deze voldoende gaat opbrengen. Daarvoor is volgens Hawley een sterke box office-score nodig, of anders een goed streamingplatform.

Voorlopig op het kleine scherm
Op dit moment is Alex Kurtzman hoofd van de tv-divisie van Star Trek en die tak draait erg goed, met series als Discovery, Short Treks en Picard. En daar komen snel de (animatie)series Prodigy, Strange New Worlds en Section 31 bij.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

omniesbonsai

Avatar

En geen van de resente startrek series is goed
Picard viel uiteindelijk erg tegen
En discovery,ik vind er niks aan
Geef mij maar bv startrek Voyager,en next generation
Smaken verschillen

Chris23

Avatar

Ik ben geen trekkie, maar vond de 1e en 3e film best vermakelijk dus wil wel meer daarvan.
Maar kheb wel wat rants over startrek gezien van Mike Stoklasa, en snap wel dat de huidige staat van star trek (vooral recente series en Into Darkness ) voor trekkies totaal de plank schijnt mis te slaan. (distopie i.p.v. utopie enz.)

Xenolicker

Avatar

Het zal wel. Na al dat uitstel en afstel heb ik er toch geen trek meer in.

horizon

Avatar

Star Trek Picard is helemaal in de geest van the Next Generation gemaakt. Snap de kritieken op die serie niet zo. De laatste aflevering is wat erg makkelijk in de afronding maar daar reken ik niet de voorgaande toffe afleveringen op af.
Stewarts is sowieso geweldig.

En hoewel ik Discovery vermakelijk vind snap ik de kritieken wel. Het huidige seizoen is stuk minder wat valt terug te voeren op het ontbreken van personages als Lorca en Pike. De crew is een beetje heel erg huilie huilie.

De laatste drie films waren adequaat met Beyond als beste. De oude films waren ook vaak niets bijzonders, maar enkele uitschieters.

Master Of Films

Avatar

Chris23 "Maar kheb wel wat rants over startrek gezien van Mike Stoklasa,"
Het mooiste is dat hij voorbeelden laat zien van oude Star Trek episodes, of het nou TOS of TNG of whatever is. Zo kan hij zijn rants best wel onderbouwen.

Mede door de cast vind ik de films nog redelijk vermakelijk. Al vind Star Trek: Into Darkness toch een slechte remake van Wrath of Kahn. Maar Into Darkness heeft dan wel Peter Weller & Alice Eve. De casting van Chris Pine ,Zachary Quinto, Simon Pegg, Karl Urban, Zoe Saldana, John Cho & Anton Yelchin is ook spot-on.

Maar zijn rants op de Kurtzman TV series is heel begrijpelijk, omdat ze vaak de Star Trek Lore gewoon negeren of zelfs tegenspreken.

De 4 afleveringen van Mike and Rich's Top....Star Trek TNG Episodes zijn nog beter dan de huidige talkshows op TV. Ik mis dat soort kwalitatieve/oprechte tafel discussies. Ik heb dan ook enorm genoten van deze afleveringen. Smiley face

Chris23

Avatar

^idd, door hun TNG reviews heb ik toch wat mee gekregen van de best interessante verhalen zonder zelf de serie te hoeven kijken , want ik heb t n paar x geprobeerd , maar kom er niet doorheen.

adofmirosch

Avatar

Ik ga de originele serie maar eens zien.

Master Of Films

Avatar

horizon "Star Trek Picard is helemaal in de geest van the Next Generation gemaakt. Snap de kritieken op die serie niet zo."
Ben je geen Trekkie en hou je van simpel vermaak. Prima houden zo. Nergens druk over maken. Laat die kritieken dan ook links liggen.

Anders zou ik je Red Letter Media willen aanraden.
Al komt Mike Stoklasa (soms) over als een ouwe zeur. Toch kan de beste man als grote Trekkie wel degelijk goed beargumenteren waarom de Picard serie niet al te best is.

De afleveringen van Mike and Rich's Top....Star Trek TNG Episodes laten goed zien hoe fantastisch TNG is. Ook al zitten daar ook stinkers tussen, iets wat Mike en Rich wel erkennen. Wat wil je met 178 episodes en 4 films. Smiley face

horizon "En hoewel ik Discovery vermakelijk vind snap ik de kritieken wel. Het huidige seizoen is stuk minder wat valt terug te voeren op het ontbreken van personages als Lorca en Pike. De crew is een beetje heel erg huilie huilie."
Ja, Lorca en Pike zijn de betere karakters. Toch vind ik Saru ook niet slecht gedaan.
Tilly vind ik geen huilie huilie figuur, maar meer een Dillinger ADHD figuur. In haar hoofd zingt ze continue Cocaine in My Brain (dat nummer behaalde ooit de nummer 1 in de Top 40). Poederen in de wc heeft een andere betekenis voor die rooie.

horizon

Avatar

lol. Gohmejee. Heb alles van Star Trek gezien. En, tuurlijk, Picard is geen Deep Space Nine maar slecht, zeker niet.

De status van TNG is onaantastbaar voor velen maar daar zaten ook afleveringen tussen die niet hadden hoeven te bestaan.

En laten we niet vergeten dat TNG, DS9 en VOY zich alle drie niet van hun sterkste kant lieten zien in seizoen 1. Kenmerkend was de groei van de series in kwaliteit. Het op elkaar ingespeeld zijn wat betreft crew zal daarmee te maken hebben. En vanuit dat perspectief is Picard zeker niet slecht omdat Stewarts gewoonweg sterk is in zijn rol en de rest zich aan kan optrekken).

Oké, Saru is als kapitein zeker een interessant karakter maar hij had tijdens dat "opvrolijk" diner wat meer Sisko mogen zijn. Haha.

Master Of Films

Avatar

Alles van Star Trek gezien, maar de kritiek niet begrijpen...tuurlijk.
Seizoen 1 van Picard, kan je niet vergelijken met S1 van TNG. De fundering is al gelegd, dus die S1 perspectief is geen argument om de boel te verzachten voor Picard.

Bigds9fan

Avatar

De recente series zijn zeker wel anders met minder personage specifieke afleveringen en meer een generieke verhaallijn maar ik ben er wel zeer tevreden mee.

De kracht van Star Trek heeft ook altijd in de films gezeten.

Sunspot

Avatar

De crew is goed, vanaf 1e film al, alleen zijn de films te bombastisch!

Hoewel het wel werkte met Kahn, Into Darkness was een vette film, echt van genoten, maar neit van de andere 2.

Crew behouden en andere regisseurs, richting.

NieuwsFilm

meest populair