Zit je te wachten op een nieuwe 'Star Trek'-film? Niet doen!

Alle 'Star Trek'-plannen zijn mors dood.

Bram de Groot 2 december 2020 19:34 in Algemeen
Sinds Star Trek Beyond uit 2016 zijn er allerlei wilde plannen geweest over een vierde deel in de films in 'The Kelvin Timeline'. Zelfs Quentin Tarantino was in beeld om de film te maken.

Toch zijn nu alle projecten dood. Geen van de plannen die sindsdien werden genoemd gaan nog door. Naast de film van Tarantino gaat ook een eerder gestart plan met regisseur S.J. Clarkson niet door.

Nu laat Noah Hawley weten dat hij voorlopig niets doet aan de Star Trek-film die hij zou gaan maken. "Deze komt niet in mijn nabije toekomst voor," zei Hawley in gesprek met Deadline.


"Ik denk dat toen Paramount Pictures President Emma Watts aantrad, ze een kijkje nam bij de franchise en er een andere richting mee op wilde gaan. Maar weet je, het leven is lang, we waren heel dicht bij de productie, maar in deze branche zegt dat niet veel."


Ook zegt de filmmaker dat hij denkt dat het erg moeilijk is om tegenwoordig nog een film van $100+ miljoen te maken waarvan je niet zeker weer of deze voldoende gaat opbrengen. Daarvoor is volgens Hawley een sterke box office-score nodig, of anders een goed streamingplatform.

Voorlopig op het kleine scherm
Op dit moment is Alex Kurtzman hoofd van de tv-divisie van Star Trek en die tak draait erg goed, met series als Discovery, Short Treks en Picard. En daar komen snel de (animatie)series Prodigy, Strange New Worlds en Section 31 bij.

NieuwsFilm