Celebrity

Ellen Page heet nu Elliot: "Ik ben transgender"

Zes jaar geleden kwam Page al uit de kast als queer.

door FilmTotaal om 09:48 in Celebrity
Ellen Page heeft op social media onthuld transgender te zijn en voortaan door het leven te gaan als Elliot. "Ik ben ontzettend dankbaar voor de geweldige mensen die me hebben gesteund tijdens deze reis", schrijft de acteur.

Elliot Page (33) is uit de kast gekomen als transgender. De acteur onthulde zes jaar geleden al queer te zijn en besloot dat het nu tijd was om ook dit bekend te maken aan de wereld. "Ik voel me gezegend dat ik op deze plek ben beland. Het is moeilijk te beschrijven hoe merkwaardig het voelt dat je eindelijk genoeg van jezelf houdt om je ware zelf na te streven", schrijft Page in zijn open brief.

Toch is Page ook bang voor negatieve reacties en haat. "Ik ben bang voor de 'grapjes' en het geweld", geeft de The Umbrella Academy-ster, die schrijft vanaf nu als hij of hen aangesproken te willen worden, toe.

Een coming out als transgender blijft ontzettend lastig, zo merkt Page op. "Transgenders worden nog ontzettend vaak gediscrimineerd. Alleen in 2020 zijn er al minstens veertig transgenders vermoord".

Page sluit af met een positieve boodschap: "Ik zie en hou van alle transgenders die dagelijks met intimidatie, zelfhaat en bedreigingen te maken hebben. Ik zal er alles aan doen om deze wereld een betere plek te maken".


Overigens heeft Netflix al laten weten de naam van Page te zullen aanpassen in de credits van The Umbrella Academy.

NieuwsFilm

meest populair