Video

14 jaar vast zonder proces: 'The Mauritanian' toont waargebeurde verhaal 9/11-verdachte

Deze week verscheen de eerste trailer van dit indrukwekkend ogende drama.

door Jeffrey Kouters om 14:26 in Video
Mohamedou Ould Salahi zat veertien jaar lang vast in Guantanamo Bay op verdenking dat hij betrokken was bij de terreuraanslagen op 9/11, zonder enig rechtsproces. In 2016 kwam hij vrij. Regisseur Kevin Macdonald (One Day in September) besloot dit waargebeurde verhaal te verfilmen en deze week is de eerste trailer van The Mauritanian verschenen.

Het leven van Mohamedou Ould Salahi (in de film gespeeld door Tahar Rahim) was lange tijd uitzichtloos. De Amerikaanse regering had hem opgepakt en hem zonder rechterlijke tussenkomst gevangengezet. Pas toen advocate Nancy Hollander (Jodi Foster) en haar assistente Teri Duncan (Shailene Woodley) achter zijn zaak komen en hem besluiten te gaan helpen, begon hij weer een beetje hoop te krijgen.

Samen worden ze echter geconfronteerd met obstakel na obstakel. Zo worden ze tegengewerkt door militair aanklager Stuart Couch (Benedict Cumberbatch). Toch weten ze uiteindelijk met een controversieel pleidooi een schokkende samenzwering te onthullen samenzwering die tot diep in het Amerikaanse rechtssysteem doordringt.

De eerste trailer is hieronder te bekijken. En met zo'n bijzonder en heftig verhaal, en met zulke indrukwekkende castleden, belooft The Mauritanian echt een - zoals wij hier op FilmTotaal graag zeggen - TOPFILM te worden.


The Mauritanian is van 18 februari in de Nederlandse bioscopen te zien.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Ik word nog steeds misselijk wanneer ik Taxi to the Dark Side kijk. Het onrecht wat sommige mensen is aangedaan is heel moeilijk om te zien. Trailer ziet er goed uit.

NieuwsFilm

meest populair