Algemeen

'Marvel pleegt plagiaat met 'Avengers: Endgame''

Marvel zou een DC-film heel erg gekopieerd hebben.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het is steeds moeilijker om een superheldenfilm te onderscheiden van de rest. Er is ondertussen toch een beetje een standaard in het genre geslopen, waardoor het eenheidsworst dreigt te worden. Fans zeggen nu dat Marvel een scène uit een DC-film direct heeft overgenomen voor Avengers: Endgame.

Goed, er heerst natuurlijk al langer een zekere rivaliteit tussen fans van Marvel en DC. Zo probeerden fans al eerder Marvel ervan te beschuldigen DC te kopiëren en doen Marvel-fans precies hetzelfde bij DC. Ditmaal wordt er verwezen naar een moment uit de animatiefilm Superman/Batman: Public Enemies.

Een op een?
Ditmaal was het aan Twitter-gebruiker Fatal Jay die zegt wel heel grote gelijkenissen te zien. En dus heeft hij wat materiaal uit de DC-animatiefilm samengevoegd om te komen tot een visueel vergelijkbare scène.

Echt kloppen doet 't daarmee niet, maar het is wel weer het zoveelste moment in de rivaliteit tussen fans van de twee comic-boeren.

Hoe vaak mensen als Kevin Feige ook aangeven dat de rivaliteit niet bestaat, de les is dat die er voor fans dus wel zeker is.10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Beter goed gejat dan slecht bedacht.
Er is al jaren een copy/paste heen en weer tussen Marvel en DC. Van elke held in DC is er wel een kopie in Marvel, en vice versa (Batman vs Moonknight als voorbeeld, maar heel veel meer). Ook schrijvers en tekenaars wisselden van t ene honk naar t andere. What else is new?

Overlord

Avatar

Als Dc al zulk goed materiaal heeft, waarom gebruiken ze het danz elf niet om hun films beter te maken ?

23VDV23

Avatar

^DC heeft betreft haar live action universum gewoon een achterstand gehad op het MCU, dat eerder was ingezet. Daardoor werd er niet genoeg tijd genomen en werd het rommelig. BvS is zo'n voorbeeld. De extended cut vind ik erg geslaagd, maar die was te lang voor een bioscoop release. Meer tijd en rust had de makers de mogelijkheid geboden het plan zo te polijsten dat hetzelfde als de extended cut bereikt had kunnen worden in kortere tijd. Daarnaast kwamen de films die de boel echt op gang moesten brengen uit in de hoogtijdagen van MCU en in dat klimaat viel de andere toon van bijvoorbeeld BvS slecht bij het publiek en de critici. Dát, plus het feit dat die theatrical cut dus rommelig was, zorgde dat Warner/DC in paniek modus raakten en ze bij de volgende projecten zich te veel met het maakproces gingen bemoeien. Drastische reshoots voor Suicide Squad (waar überhaupt al weinig tijd voor was) en natuurlijk het hele Justice League debacle, dat ze nu zelfs in zekere zin gaan corrigeren. Bij dat laatste is de afgelopen jaren ook gebleken dat er juist ook veel voorstanders waren van de lijn en toon die Snyder had ingezet en dat het onderscheidend was van het MCU. Als DC dus aan het begin wat geduldiger was geweest en niet te veel had aangetrokken van de waan van de dag die er destijds in het MCU gedomineerde klimaat heerste was het nu ook niet zo'n rommel geweest. Inmiddels merk je wel dat meer mensen met enthousiasme uitkijken naar de nieuwe DC projecten dan naar de MCU projecten.

Jkorpor030

Avatar

Wat een onzin hahaha

Scarsick

Avatar

Hoezeer ik ook mezelf als comicfan zie..de Marvelfilms zijn toch stilaan uitgemolken en het feit dat Disney er nu de plak over zwaait net als Star Wars gaat de hele franchise ten gronde richten. Gaan we voor een sterk verhaal of enkel de CGI, mensen? Want DC heeft toch al vaker volwassen parels afgeleverd met een donkere, psychologische achtergrond..iets wat bij Marvel altijd in de kinderschoenen blijft staan en zal blijven omdat Disney nu éénmaal kinderlijk blijft hanteren als maatstaf voor elk project! Veel Marvelfilms zijn ook ronduit saai, voorspelbaar en hebben zwakke personages zonder enig karakter buiten de verplichte flauwe humor hier en daar..die ELK personage per se moet bezitten! Het enige wat acteurs en actrices tot deze rollen brengt is het feit dat er zakken geld mee te rapen vallen, maar erkenning op de lange termijn zullen ze met zulke rollen nooit verdienen.

Beyonder

Avatar

Inderdaad. Disney sloopt zachtjesaan het Marvel gebeuren. Nog even en dan kan je ze bekijken tijdens het kinderuurtje.

Trend34

Avatar

Als het niet helemaal klopt dan is het ook geen plagiaat. Als het plagiaat is dan is het precies het zelfde

centr1no

Avatar

Het aantal en soort emoticons zou toch al een duidelijke indicatie moeten zijn dat dit gewoon een grappige shitpost/troll is om de 'rivaliteit' op te porren.
Het is net zoiets als de friet vs patat oorlog. Af en toe moet er iemand zeggen dat het toch echt friet moet zijn.

Guido96

Avatar

Niet zo zwaar tillen aan een superhelden film.

HK_84

Avatar

Ik geef die gast gelijk.

NieuwsFilm

meest populair