'Star Wars: The Last Jedi' toonde bijna Anakin Skywalker

'Star Wars: The Last Jedi' toonde bijna Anakin Skywalker

Huh? Waarom Anakin Skywalker?

Zo nu en dan onthult Rian Johnson nieuwe details over Star Wars: The Last Jedi. Vandaag vertelt hij bijvoorbeeld dat hij erover nagedacht heeft om Anakin Skywalker in zijn film te laten voorkomen.

The Last Jedi nam de tijd om uit te leggen hoe Ben Solo uiteindelijk viel voor de dark side en verwerd tot de kwaadaardige Kylo Ren die we nu kennen. Ook zaten er een aantal nostalgische momenten in de film. Een daarvan omvatte bijna Anakin Skywalker.

Anakin in plaats van Yoda
Johnson vertelde toen een fan hem daarnaar vroeg, dat hij overwogen had om na de scène waarin Luke de Jedi-boom in brand wil steken, Anakin te laten zien. "Maar Luke's band was meet met Darth Vader, niet echt Anakin. Daardoor leek het complexer dan het moment toestond. Yoda voelde als een leermeester met meer impact voor dat moment", aldus Johnson op Twitter.

Gek is dat niet, want hoewel Luke natuurlijk de zoon van Anakin was, hadden de twee misschien twee of drie minuten samen voordat Anakin overleed. Hij kende wel Darth Vader en natuurlijk Jedi-meester Yoda.

In dat opzicht was het logischer om Yoda te laten zien, waar Johnson dus uiteindelijk ook voor koos.



NieuwsFilm

meest populair