Algemeen

Veiling originele Bond-pistool Sean Connery levert een enorm bedrag op

Ruim 250.000 dollar werd er neergelegd voor het iconische item uit 'Dr. No'.

door Timothy van Damme om 09:29 in Algemeen
Recent werd door veilinghuis Julien's Auctions een grote veiling georganiseerd waarin allerlei rekwisieten per opbod verkocht werden. De grote eyecatcher was het pistool dat de onlangs overleden Sean Connery gebruikte in zijn Bond-debuut Dr. No.

Voor het item verwachtte men tussen de $150.000 en $200.000 te krijgen, maar het hoogste bod bleek maar liefst $256.000. Voor dat bedrag mag een fan zich nu eigenaar noemen van een stukje filmgeschiedenis.

Onklaar
Deze Walther PP .380 ACP werd het iconische pistool waarmee James Bond nog altijd geassocieerd wordt (hoewel het door de jaren heen regelmatig een upgrade kreeg). Voor de film werden er slechts twee geproduceerd, wat de opgedreven prijs kan verklaren.

De koper kan helaas niet meer schieten met het wapen. Het werd uiteraard onklaar gemaakt om ongelukken op de set te voorkomen. Wel krijgt deze hoogste bieder er een exemplaar van de film bij. Ons lijkt het echter waarschijnlijk dat deze superfan Dr. No allang in de kast heeft staan.

Icons and Idols
Andere objecten die geveild werden, waren bijvoorbeeld de vlieghelm van Maverick uit Top Gun ($108.800), de bekende katana uit Pulp Fiction (geschat op 2.000, verkocht voor $35.200) en de sportalmanak uit Back to the Future Part II.

In totaal werden in de 'Icons and Idols: Hollywood'-veiling meer dan 500 items aangeboden. De complete lijst kun je hier bekijken.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair