George Lucas had veel meer tijd genomen voor 'Star Wars'-vervolgtrilogie

George Lucas had veel meer tijd genomen voor 'Star Wars'-vervolgtrilogie

Als hij de films had gemaakt, hadden we er tien jaar over gedaan.

We weten van George Lucas dat hij verhalen schreef voor een volledig nieuwe Star Wars-trilogie, voordat hij zijn Lucasfilm verkocht aan Disney. In 2012 kocht het bedrijf Lucasfilm over en werd er snel en voortvarend van start gegaan.

In een interview vertelt Lucas nu dat hij vermoedelijk langer bezig zou zijn geweest dan Disney dat uiteindelijk was. "In die tijd voerde ik gesprekken met acteurs en maakte ik alles klaar om te beginnen. Het kostte mij tien jaar om een trilogie te maken; Episodes I tot III kostten mij van 1995 tot 2005. Ik zou dan nu nog werken aan Episode IX!"

Sneller te werk
Disney ging dus een stuk sneller te werk. Het kostte DIsney namelijk slechts vijf jaar om een trilogie gelanceerd te krijgen. J.J. Abrams kwam in 2015 met Star Wars: The Force Awakens en in 2019 rondde hij de door hemzelf gelanceerde trilogie af met The Rise of Skywalker.

De afgelopen weken hebben we vanuit Lucas heel wat gehoord over zijn plannen voor de filmtrilogie. Hij had het volledig anders aangepakt door Disney.

Zo ver is het echter niet gekomen en de bedenker van de franchise is een heel andere richting ingeslagen. Vooral ook nu The Mandalorian te zien is op Disney+, weten we waar de boel meer heen zal gaan.

NieuwsFilm

meest populair