'Monster Hunter' uit Chinese bioscopen om beledigende scène

'Monster Hunter' uit Chinese bioscopen om beledigende scène

Soort van grap pakt verkeerd uit.

De sciencefiction-actiefilm Monster Hunter draait ondertussen in de Nederlandse bioscopen. De film is niet meer dan een popcornfilm en meer wil deze ook niet zijn. Toch zorgt de film van regisseur Paul W.S. Anderson (Event Horizon, Pompeii) voor opschudding.

Er is namelijk een scène te zien waarin een soort van grap zit verwerkt en deze valt nu niet goed in China. De film zou daar uit een deel van de bioscopen zijn gehaald. En dit komt door een scène van slechts 10 seconden, met de Aziatisch-Amerikaanse acteur/rapper Jin Au-Yeung / MC Jin en een onbekende andere acteur.

De toon van "Chi-nese"
Volgens Variety rijden in de scène een onbekend mannelijk personage en een Aziatisch personage gespeeld door Jin met hoge snelheid samen. Dan zegt de eerste man: "Wat?". "Kijk naar mijn knieën!" roept Jin. "Wat voor soort knieën zijn dat?" vraagt zijn metgezel. "Chi-nese!" grapt Jin, met nadruk op de laatste lettergreep.

Maar weinig zullen hier iets verkeerds in zien, maar er werd door Chinese kijkers een link gelegd met een racistisch schoolpleinrijmpje met de tekst Chi-nese, Jap-a-nese, dir-ty knees, look at these". Daarna wordt er vaak op de knieën geklapt en worden er speeltogen getrokken.

Ondertussen zou de scène in de film met Milla Jovovich aangepast worden om ervoor te zorgen dat niet meer Chinezen zich beledigd voelen.

NieuwsFilm

meest populair