Pathé weigert 'Wonder Woman 1984' in de bioscoop te vertonen; Vue volgt mogelijk

Pathé weigert 'Wonder Woman 1984' in de bioscoop te vertonen; Vue volgt mogelijk

Wonder Woman 1984 komt misschien niet in de meeste Nederlandse bioscopen.

De grootste bioscoopketen van Nederland weigert om Wonder Woman 1984 te vertonen. De druk op Warner Bros. wordt daarmee steeds groter. Naar het schijnt doet ook Vue mee met de boycot.

Dat heeft allemaal te maken met het feit dat Warner Bros. besloten heeft om de film tegelijk met de bioscooprelease, ook op streamingdienst HBO Max te plaatsen. Pathé geeft aan hiertoe gekomen te zijn omdat Warner Bros. "eenzijdig de zakelijke voorwaarden van onze jarenlange partnership aangepast" heeft.

Niet in de bioscoop
Wat Pathé betreft moet het uiteindelijk wel zo zijn dat de nieuwe Wonder Woman-film in de bioscoop te zien is, maar hangt alles ervan af hoe Warner Bros. zich opstelt.

De distributeur zegt zelf niet inhoudelijk in te gaan om het gedoe. "Wij brengen de film op 16 december uit", zegt een woordvoerder tegen Nu.nl. Of de film inderdaad bij Pathé en Vue te zien is laat de woordvoerder enigszins in het midden.

Pathé stelt trouwens dat dit conflict niets te maken heeft met de discussie met Warner Bros. om in 2021 al zijn films zowel in de bioscoop als op HBO Max uit te brengen.

NieuwsFilm

meest populair