Christopher Nolan haalt keihard uit naar streamingplannen Warner Bros.

Christopher Nolan haalt keihard uit naar streamingplannen Warner Bros.

De regisseur is het totaal niet eens met de aanpak van de studio.

Christopher Nolan heeft geen goed woord over voor de HBO Max-plannen van Warner Bros., de studio die veel van zijn films heeft uitgebracht. Nolan, een uitgesproken voorstander van de bioscoopervaring, maakt de de streamingdienst zelfs met de grond gelijk.

Warner Bros. maakte vorige week bekend al zijn grote films in 2021 gelijktijdig in de bioscoop en op streaming uit te zullen brengen. Deze ongekende stap leidde logischerwijs tot de nodige reacties. Nu heeft ook regisseur Christopher Nolan (Tenet, Dunkirk) zich in diverse interviews uitgesproken tegen de plannen.

"Ik kan het nog steeds niet geloven. Vooral de manier waarop ze dit hebben aangepakt. Er is veel ophef over, want niemand was van tevoren op de hoogte gebracht", reageert Nolan tegenover ET Online.

"Voor volgend jaar hebben ze films op de planning staan met een aantal van de beste filmmakers en grootste sterren ter wereld, die in sommige gevallen jarenlang hebben gewerkt aan deze passieprojecten, die bedoeld zijn voor het grote scherm om ze aan een zo breed mogelijk publiek te kunnen laten zien".

In een interview met The Hollywood Reporter herhaalde hij deze woorden en haalde hij flink uit naar HBO Max. "Zij [de filmmakers en sterren] gingen 's avond naar bed met het idee dat ze werkten voor de beste filmstudio en kwamen er toen ze wakker werden achter dat ze nu ineens voor de slechtste streamingdienst werken", aldus Nolan.

Nolan hekelt het dat Warner Bros. de films gebruikt als een soort 'promotiestunt' voor HBO Max. "Deze films worden zonder enige vorm van overleg als lokkertje gebruikt voor een jonge streamingdienst", zegt hij.

Al met al hekelt de regisseur de gang van zaken. "Zo ga je niet met mensen om. Iedereen had inspraak moeten hebben", concludeert hij.

NieuwsFilm

meest populair