Aardschok: Warner Bros. gooit alle films in 2021 direct op streaming

Aardschok: Warner Bros. gooit alle films in 2021 direct op streaming

De studio neemt komend jaar afscheid van het traditionele releaseschema.

Warner Bros. heeft zojuist aangekondigd komend jaar al zijn grote bioscoopfilms, waaronder Dune en The Suicide Squad, gelijktijdig zowel in de bioscoop als op HBO Max uit te zullen brengen. Daarmee rommelt de studio flink met het traditionele releaseschema.

Bekijk de afbeelding
"Deze ongekende tijden vragen om creatieve oplossingen", zegt Ann Sarnoff, ceo van WarnerMedia Studios in een statement. "Ook wij kunnen niet wachten om films weer op het witte doek te zien, maar de realiteit is nou eenmaal dat bioscopen ook komend jaar met een verminderde capaciteit moeten draaien".


Bekijk hier het overzicht:


Het mediabedrijf spreekt over een 'uniek jaarplan'. "Op deze manier kunnen we ons bioscooppartners blijven steunen en filmliefhebbers, die mogelijk nog niet overal naar de bioscoop kunnen, de gelegenheid bieden om te genieten van films van wereldklasse", aldus Sarnoff. "Dit is echt een win-winsituatie voor iedereen".

Groter deel omzet voor bioscopen?
Deze stap van Warner Bros. heeft logischerwijs grote gevolgen voor bioscoopketens. Daarom is het waarschijnlijk dat de studio komend jaar een kleinere afdracht per verkocht bioscoopkaartje verlangt. Insiders melden aan The Hollywood Reporter dat dit ook het geval is voor bij Wonder Woman 84, de eerste film die zal worden uitgebracht volgens deze nieuwe planning.

Internationaal
HBO Max is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Het is de bedoeling dat de streamingdienst in 2021 verder uitgerold wordt, onder meer in Spanje. In Nederland heeft telecomprovider Ziggo echter een exclusieve deal met HBO, maar dit betreft niet de Max-content. In landen zonder HBO Max zal het traditionele releaseschema wel blijven worden gevolgd.

NieuwsFilm

meest populair