'Fantastic Beasts 3'-ontslag Johnny Depp kost Warner Bros. véél geld

'Fantastic Beasts 3'-ontslag Johnny Depp kost Warner Bros. véél geld

Ondanks dat hij ontslagen werd is het peperduur.

Het salaris dat Johnny Depp uitbetaald krijgt voor Fantastic Beasts 3 ligt veel hoger dan in eerste instantie gedacht werd. De acteur krijgt maar liefst 16 miljoen dollar betaald, ook al is hij niet in de film te zien.

Depp was lang een van de best scorende acteurs in Hollywood. Maar sinds zijn scheiding met Amber Heard heeft zijn imago nogal te lijden gehad. Dat ontplofte allemaal op het moment dat Depp een smaadzaak tegen The Sun verloor, nadat die Britse tabloid hem ooit een 'vrouwenmepper' genoemd had.

Opgestapt bij Fantastic Beasts
Naar aanleiding van die beslissing van een rechter, vroeg Warner Bros. van Depp om op te stappen als Gellert Grindelwald. Dat deed hij, maar de filmstudio bevestigde wel dat de acteur nog betaald zou krijgen zoals in zijn contract stond.

Het blijkt dat Depp een pay-or-play contract kreeg. Dat houdt in dat een acteur betaald moet krijgen, of hij nou wel of niet in een film te zien is. Voor Warner Bros. betekent dit dat de studio 16 miljoen dollar moet betalen aan de in ongenade vervallen acteur.

Eerder werd gedacht dat hij 10 miljoen dollar betaald zou krijgen. Maar dat bedrag ligt dus nog een stuk hoger dan verwacht.

NieuwsFilm

meest populair