'Vrouwenmepper' Johnny Depp bij het vuilnis gezet door filmstudio's

'Vrouwenmepper' Johnny Depp bij het vuilnis gezet door filmstudio's

Johnny Depp lijkt zich niet te kunnen herstellen.

De naam van Johnny Depp zal nooit meer hetzelfde zijn. De afgelopen jaren kwam hij al in het nieuws door zijn buitensporige gedrag op filmsets en zijn slepende relatie met drank en drugs, maar het gedoe met zijn ex Amber Heard zorgt voor zijn definitieve ondergang.

Recent werd duidelijk dat de media hem een "vrouwenmepper" mag noemen. Daarvoor zou The Sun voldoende bewijs hebben, oordeelde een rechter. Al snel vertrok Depp bij Fantastic Beasts 3 en ook zijn mogelijke aandeel in een nieuwe Pirates of the Caribbean lijkt niet door te gaan.

Hollywood wil niet meer met Depp werken
In een uitgebreid artikel zoomt The Hollywood Reporter in op Depp en zijn situatie. Een van de opvallendste uitspraken is dat niemand meer met hem durft te werken. "Je kunt nu gewoon niet met hem werken. Hij is radioactief," aldus een van de studio's tegenover THR.

Een andere studiomanager die de afgelopen jaren met Depp heeft samengewerkt is ook kritisch. Hij geeft aan dat Depps innerlijke demonen lang geleden in zijn professionele leven zijn binnengedrongen. Depp wordt een "een enorm gevaar" genoemd en de uitkomst van de rechtszaak zou voor iedere filmstudio een reden moeten zijn om bang voor hem te zijn.

Depp: worstcasescenario
Al jaren waren er geruchten dat Depp niet bepaald een lieverdje is, mogelijk vooral door zijn drank en drugsproblemen. Toch bleven de meeste studio's de acteur steunen. Vanaf even geleden ziet Hollywood Depp dus als een probleem om vooral te ontwijken. Een PR-expert tegenover THR:

"Johnny Depp is een worstcasescenario voor wat betreft het omgaan met slechte PR. Ik gebruik hem als model om mijn klanten te vertellen wat ze niet moeten doen. Het is met hem niet een kwestie van dat hij zichzelf in de voet heeft geschoten. Hij schoot zichzelf in het gezicht," aldus de expert.

In 2021 alles anders?
In 2021 zou de rechtszaak tussen Depp en Heard nog positief kunnen uitpakken voor de acteur. Mocht dit zo zijn, dan is er misschien nog een toekomst voor Depp. De vraag is of de topacteur er dan zelf nog zin in heeft.

NieuwsFilm

meest populair