Nederlandse bioscopen gaan waarschijnlijk opnieuw snel dicht

Nederlandse bioscopen gaan waarschijnlijk opnieuw snel dicht

Toename coronabesmetting leidt tot ingrijpende maatregelen.

Als we de media mogelijk geloven dan overweegt de regering de bioscopen in Nederland weer te sluiten. Dit komt doordat het aantal coronabesmettingen toeneemt. Op dit moment is het kabinet bij elkaar voor een extra overleg in het Catshuis.

De afgelopen dagen steeg het aantal besmettingen, van ongeveer zo'n 5.000 per dag naar gisteren ruim 9.000 besmetting. De regering lijkt bang dat het aantal ziekenhuisopnames en IC-opnames weer gaat toenemen, nadat de opnames afgelopen weken juist een daling lieten zien.

Doorstroomlocaties als bioscopen dicht
De sluiting van niet-essentiële winkels (zoals tuincentra, bouwmarkten en kledingwinkels), musea en bioscopen zou op tafel liggen volgens Het Parool dat klaarblijkelijk al goed geïnformeerd is. De krant beroept zich op een Haagse bron.

Net als pretparken, dierentuinen, musea en zwembaden behoren bioscopen tot de locaties die mogelijk gesloten moeten gaan worden om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Bioscopen worden gezien als "doorstroomlocaties". De sluiting van dit soort locaties in november zou volgens Rutten "enig effect" hebben gehad.

Het Parool verwacht dat de nieuwe coronamaatregelen aanstaande dinsdag door premier Rutte en minister De Jonge worden onthuld tijdens een nieuwe persconferentie.

Wonder Woman 1984
Recent werd duidelijk dat dé bioscoopfilm van december, Wonder Woman 1984, mogelijk helemaal niet in de grote Nederlandse bioscopen verschijnt. Pathé en Vue zouden geen overeenstemming over de voorwaarden hebben met Warner Bros.

Warner brengt de film sowieso op 16 december uit. Andere grote nieuwe films in december zijn De Slag om de Schelde, Monster Hunter en The Croods: A New Age.

NieuwsFilm

meest populair