Het MCU wordt meeslepender dan ooit

Het MCU wordt meeslepender dan ooit

Na 23 films in 11 jaar, krijgen we nu 32 films en series in 3 jaar.

Het 23-delige Marvel Cinematic Universe was een groot succes. In elf jaar tijd werd $22,6 miljard dollar opgehaald aan de bioscoopkassa's en geen enkel deel in de reeks werd ondermaats ontvangen. De komende drie jaar schroeft Marvel Studios het tempo op!

En dat dit gaat gebeuren vatte Marvel-baas Kevin Feige tijdens Investor Day 2020 van verleden week pakkend samen, door het volgende te zeggen:


"En met Disney+ zijn we in staat om deze manier van verhalen vertellen uit te breiden naar een nieuw formaat - door series te maken die verband hebben met onze bioscoopfilms wordt de MCU meeslepender dan ooit."

Bizar veel films en series
Het wordt ondertussen duidelijk dat Marvel Studios behoorlijk wat extra energie in de Marvel-series op Disney+ steekt, mogelijk aangedreven door de coronacrisis en het succes van de streamingdienst. In zowel 2021 als 2022 verschijnen er 6 series op Disney+ en dat gaat ongetwijfeld ook in 2023 gebeuren.

Vanaf volgend jaar moeten er (minimaal) 4 films per jaar in de bioscoop verschijnen en dat brengt het totaal aantal MCU-producties in slechts 3 jaar op zo'n 30 films en series. Mochten de volgende saga opnieuw 11 jaar duren, dan hebben we het dus over ruim 110 films en series... Meeslepender dan ooit... Zeker.



NieuwsFilm

meest populair