'I Wanna Dance with Somebody' vindt zijn Whitney Houston

'I Wanna Dance with Somebody' vindt zijn Whitney Houston

'Star Wars' actrice Naomi Ackie mag de wereldberoemde zangeres spelen.

Een wereldwijde zoektocht kan beëindigd worden. De makers van biopic I Wanna Dance with Somebody hebben eindelijk hun Whitney Houston gevonden.

De keuze is gevallen op de Britse Naomi Ackie. Er zijn nog geen contracten getekend, maar dit lijkt nog een formaliteit. De actrice werd bij het grote publiek bekend als Jannah in Star Wars: The Rise of Skywalker. De film zal de originele liedjes van Houston gebruiken, dus Ackie zal niet zelf zingen.

Stage presence
Stella Meghie zal de biografie regisseren. I Wanna Dance with Somebody wordt gesteund door de erven Houston en ook muziekproducent Clive Davis zal zijn medewerking verlenen. De laatste ontdekte de jonge zangeres en bracht haar in de spotlights.

Meghie: "We zijn een jaar hard op zoek geweest naar de perfecte Whitney Houston. Naomi Ackie imponeerde ons bij iedere stap. Ik was erg onder de indruk dat zij de 'stage presence' van dit wereldwijde icoon weet te vangen."

Muzikale biopic
Het script is geschreven door Anthony McCarten, die al enige ervaring in het genre heeft. Hij schreef eerder de succesvolle muzikale biopic Bohemian Rhapsody.

Whitney Houston was niet alleen één van de meest succesvolle zangeressen ter wereld. Zij had ook een bescheiden filmcarriere. Ze overleed in 2012 op 48-jarige leeftijd.

NieuwsFilm

meest populair