Regiedebuut 'Music' van zangeres Sia ligt nu al onder vuur

Regiedebuut 'Music' van zangeres Sia ligt nu al onder vuur

Een verhaal over een autistisch meisje maar niet gespeeld door een autistisch kind.

Recentelijk kwam acteur Viggo Mortensen nog onder vuur te liggen i.v.m. zijn regiedebuut Falling. Hierin speelt hij zelf een homoseksuele man, maar dit kan volgens sommige mensen niet, aangezien Mortensen niet homoseksueel is. Zangeres Sia krijgt nu op een soortgelijke manier kritiek te verduren.

Sia komt met haar regiedebuut Music, een verhaal over een autistisch meisje genaamd Music, gespeeld door danseres Maddie Ziegler. Ziegler heeft in het echte leven geen autisme. Sia ligt dan ook onder vuur omdat de hoofdrol niet naar een autistische actrice ging. Nu bijt de regisseuse van zich af.

Beste voor de film
Zo zegt Sia dat ze heeft geprobeerd om de film te maken met een autistische hoofdrolspeelster, maar dit zou een onaangename en stresserende ervaring zijn geweest voor iedereen aangezien de rol erg veeleisend zou zijn geweest. Er kwamen dan ook veel moeilijke en uitgebreide dansscenes bij kijken.

Zo zegt Sia: ''De film is geen documentaire. Het personage van Music is volledig gebaseerd op een autistische vriend van mij. Ik heb de film dan ook gemaakt uit liefde voor hem en zijn moeder''. Wel werd de regisseuse bijgestaan door meerdere autisten om een zo goed mogelijk en geloofwaardig resultaat te kunnen leveren.

De nieuwe trailer van de film is hieronder te zien.



NieuwsFilm

meest populair