Russell Crowe is een behoorlijke mafkees in 'Unhinged' [Blu-ray]

Deze film wist tijdens coronatijd flink te scoren.


Bekijk de afbeeldingRegie: Derrick Borte | Cast: Caren Pistorius (Rachel), Russell Crowe (The Man), Gabriel Bateman (Kyle), Austin P. McKenzie (Fred), Lucy Faust (Rosie), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: 06.02.2020 | Recensie: 3,5 sterren

Niet altijd spelen de grote Hollywood-acteurs slechteriken in films. Veel vaker zijn ze de goeieriken. In Unhinged gooit Oscarwinnaar Russell Crowe (Gladiator, A Beautiful Mind) het over een ander boeg en speelt hij een toch behoorlijke mafkees. Ondanks dat de film in coronatijd uitkwam deed de film het nog heel netjes aan de bioscoopkassa's.

Met een productiebudget van $33 miljoen noteerde de thriller van Derrick Borte (The Joneses) een prima $42,8 miljoen wereldwijd. Ook in de Nederlandse bioscopen was Unhinged te zien en noteerde een sterke $1,5 miljoen aan omzet.

Bij de critici deed de thriller met ook Caren Pistorius en Gabriel Bateman het wisselend met 48% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De beoordeling staat op een gemiddelde 5.30/10. Het publiek op RT is heel wat enthousiaster: 77% (4/5).Wanneer Rachel, een alleenstaande moeder, wordt opgehouden in het drukke verkeer door een trage chauffeur voor haar, laat ze toeterend haar onvrede blijken. Niks ongewoons in Los Angeles, waar gefrustreerde bestuurders zich maar al te vaak af reageren op anderen in het verkeer en zeker wanneer het verkeer muurvast zit. Rachel kan alleen niet vermoeden dat de man waar ze zich net aan ergerde een gevaarlijke psychopaat is die haar niet zo maar zal laten gaan.

Blu-ray: Unhinged

Discs: 1 x Blu-ray | Release: november 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461877499 | Met dank aan: Remain in Light | The Searchers

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze uitgave van Unhinged zit vastgeklikt in een zwarte Blu-ray keepcase. Op de voorkant de duistere man van Crowe en de achterkant lijkt een verder kale schijf te voorspellen. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

De beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave van Remain in Light is netjes, maar laat ook een wat wisselende indruk achter. Ondanks dat het beeld goed scherp is, is het iets wat donker. Dit kan een keuze zijn van de makers. Het kan uiteraard ook liggen aan de transfer.

De weergave is waarschijnlijk donkerder dan normaal doordat er gebruik is gemaakt van een flinke kleurfilter die het geheel een stevige tint blauwer maakt. Dit zorgt ervoor dat donkere scènes nog iets donkerder worden. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en die doet zijn werk.

Bonusmateriaal

Los van de taalselectie (Nederlands/Frans) is er geen menu en daarmee ook geen extra's. Daarom hieronder de video 'Russell Crowe "The Man" On-set Interview'.


Wat vind jij van Unhinged?

Was jij onder de indruk van Unhinged? Of viel deze toch een beetje tegen? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm