Bereid je maar voor: 'Ready Player One' krijgt zeer waarschijnlijk een vervolg

Bereid je maar voor: 'Ready Player One' krijgt zeer waarschijnlijk een vervolg

Klaar voor nog een avontuur? Wade Watts beleeft er namelijk nog een.

Schrijver Ernest Cline claimt dat er al gewerkt wordt aan een vervolg op Ready Player One. Zelf bracht hij dit jaar Ready Player Two uit, dat min of meer een exacte kopie is van het eerste boek.

Hoewel dat tweede boek niet enorm goed ontvangen werd, lijkt het erop dat de kijker straks ook in het tweede avontuur van Wade Watts kan duiken. Gek is dat niet: de eerste film bracht aan de wereldwijde box office een kleine 600 miljoen dollar op.

Een vervolg
Tijdens een interview met de site Inverse vertelde Cline dat er gekeken wordt naar een vervolg. Dat bevindt zich volgens hem in een vroeg stadium van ontwikkeling. Het is dus allerminst zeker dat er een vervolg komt, maar hij gelooft er wel in.

"Het bevindt zich in een vroeg stadium, vooral omdat Hollywood zich op dit moment in limbo bevindt. Ik kan je uit ervaring zeggen dat iedereen die meewerkte aan de eerste film er veel plezier aan had," aldus Cline.

Wie weet is een vervolg uiteindelijk dus gewoon mogelijk. Of de film er komt, hangt uiteindelijk met name af van filmbedrijf Warner Bros.

NieuwsFilm

meest populair