De 3 grootste uitdagingen die 'Avatar 2' moet overwinnen om opnieuw een megahit te worden

Wordt Avatar 2 net zo'n megahit als de eerste film?

Avatar was toen hij uitkwam in de bioscoop de grootste film ooit. 2,7 miljard dollar werd er aan de box office verdiend. Nu is het de hoop dat Avatar 2 net zoveel geld in het laatje brengt.

Maar om het zover te brengen, zal de film van James Cameron een aantal hordes moeten overkomen. We zetten de belangrijkste uitdagingen voor je op een rij.

1. Avatar is niet populair: Sinds de release, is Avatar niet meer heel populair. In eerste instantie werden veel mensen weggeblazen door de visuele effecten, het 3d en de bijzondere wereld Pandora. Maar des te langer mensen erover na dachten, des te meer ze wisten dat Avatar weinig nieuws met zich meebracht wat het verhaal betreft. Meer dan een decennium later, moet Avatar 2 dus opnieuw de harten van de kijker zien te veroveren.
2. Het 3D-effect: De eerste Avatar-film wist flink geld te verdienen aan de box office, mede dankzij de 3D-effecten. De gimmick zorgde dat er wat extra geld verdiend kon worden aan de box office en eerlijk is eerlijk: Pandora zag er fantastisch uit in drie dimensies. Ondertussen voegt 3D echter weinig meer toe en zal dat dus niet de reden zijn voor het publiek om naar de bioscoop te trekken zoals het dat in 2009 nog wel was.
3. Meer dan een gimmick: De tweede Avatar-film heeft uiteindelijk meer nodig dan nieuwe technologie om het publiek te trekken. Maar eigenlijk lijkt de kans best groot dat dit wel gaat lukken. James Cameron heeft de film namelijk een heel bijzondere setting gegeven: onderwater.

De kans lijkt uiteindelijk groot dat Avatar 2 een box office succes wordt. Disney is nu de eigenaar van de franchise en is als filmstudio expert op het gebied van slimme marketing. De machine van Disney werkt tot nu toe vrijwel altijd, en de kans is groot dat dit nu ook het geval zal zijn.

In december 2022 draait Avatar 2 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair