'Star Wars'-held Luke Skywalker lijkt meer op Darth Vader dan je zou denken

'Star Wars'-held Luke Skywalker lijkt meer op Darth Vader dan je zou denken

The Mandalorian bevatte een gaaf moment. En dat bewijst iets moeilijks.

Lees dit artikel alleen als je al de finale van het tweede seizoen van The Mandalorian gezien hebt. Dit artikel bevat namelijk SPOILERS.

Luke Skywalker is te zien in de finale van het tweede seizoen van The Mandalorian. Die scène bewijst dat Luke stiekem best wat weg heeft van Darth Vader. Allicht zelfs meer dan hij zelf zou denken.

Het eerste seizoen van The Mandalorian deed alles anders. Voor het eerst leunde Star Wars in zijn geheel niet op de Jedi. We kregen Grogu (ofwel Baby Yoda) te zien en hij was allesbehalve getraind. Het tweede seizoen deed het anders en bracht de Jedi in het spel. Specifiek Luke Skywalker.

Enorm sterk
In de finale van het tweede seizoen zien we hoe sterk Luke Skywalker wel niet is. Hij verslaat in zijn eentje tientallen Dark Troopers, waarvan we juist dat hele seizoen gezien hadden hoe moeilijk ze te verslaan waren.

De scène doet denken aan het moment van Darth Vader in de film Rogue One, waarin die het als een echte bad ass opneemt tegen tig Rebellen, in een net zo kleine en smalle setting als Luke de Dark Troopers bestrijdt.

Gevaarlijke Luke
In Rogue One zien we dat de Rebellen doodsbang zijn, terwijl Darth Vader hen een voor een neermaait. In The Mandalorian zien we ook angst. Angst op de gezichten van de Mandalorians op de brug van het ruimteschip; angst bij Moff Gideon die zelfmoord probeert te plegen in plaats van Luke tegemoet zien.

De kijker begrijpt dat Luke een vriend is, en geen vijand. Maar voor de mensen om wie het verhaal draait, is het niet duidelijk wie hij is. Op die manier is Luke meer zijn vader dan hij wellicht zou denken, waarbij zijn gigantische kracht mensen die hem te zien krijgen doodsbang maakt.



NieuwsFilm

meest populair