Netflix weet rechtszaak rond hitfilm 'Enola Holmes' op te lossen

Netflix weet rechtszaak rond hitfilm 'Enola Holmes' op te lossen

Het is buiten de rechtbank opgelost.

Eerder dit jaar, vlak voor de release van Enola Holmes op Netflix, werd bekendgemaakt dat de streamingdienst aangeklaagd werd door de erfgenamen van Sir Arthur Conan Doyle.

In de film speelt Millie Bobby Brown de jongere zus van de beroemde detective. Maar de manier waarop Sherlock Holmes gespeeld werd door Henry Cavill was voor de erfgenamen reden om Netflix aan te klagen.

Inbreuk op auteursrecht
De rechtszaak richtte zich op Netflix, schrijfster Nancy Springer (op wiens boek de film gebaseerd is), haar uitgeverij Random House en het productiebedrijf Legendary Pictures. Hoewel niet bekend is onder welke voorwaarden, is de zaak buiten de rechtbank afgehandeld.

De meeste verhalen waarin Sherlock Holmes een rol heeft, verkeren ondertussen in het publieke domein. Dat betekent dat iedereen die er iets mee wil doen, dat mag. Maar dat geldt niet voor een kleine tien verhalen (waarbij er tegen de vijftig vrij te gebruiken zijn).

Daarover zou de rechtszaak gegaan zijn. Hoe precies de boel is afgerond is dus niet bekend, maar dat er een regeling is getroffen wijst erop dat de erfgenamen enigszins gelijk hebben gekregen.

NieuwsFilm

meest populair