Carrièremissers: Jack Nicholson als Michael Corleone in 'The Godfather'

Carrièremissers: Jack Nicholson als Michael Corleone in 'The Godfather'

Hoewel hij het zeker dolgraag had gewild...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien toch nieuwsgierig maken. Vandaag Jack Nicholson die met pijn in het hart de rol weigerde die van Al Pacino in één klap een wereldster maakte.

Vooral Part I (1972) en Part II (1974) van Francis Ford Coppola's bewerking van Mario Puzo's The Godfather worden door velen beschouwd als de beste maffiafilms aller tijden, gezien hun positie in de IMDB Top-5.

En hoewel Pacino's vertolking van Michael Corleone door niemand in twijfel wordt getrokken, had Nicholson het personage waarschijnlijk ook met verve neergezet. Tenslotte deed hij dat in 2006 in een vergelijkbare rol als Frank Costello in Martin Scorseses misdaaddrama The Departed.

Italianen door Italianen
Nicholson vertelde MOVIELINE in 2004 dat hij het overwogen heeft, maar vond dat Indiërs gespeeld moesten worden door Indiërs en Italianen door Italianen: "Er waren veel acteurs die Michael hadden kunnen worden, waaronder ikzelf, maar Al Pacino (die Italiaanse ouders heeft) wás hem gewoon. Ik kan geen beter compliment bedenken om hem te prijzen".

Andere grote namen die 'nee' zeiden waren Robert De Niro (die alsnog uiteindelijk een jonge Vito Corleone mocht spelen en daarmee een Oscar in de wacht sleepte), Warren Beatty, Martin Sheen en Robert Redford.

NieuwsFilm

meest populair