Het taboe dat een oude vrouw een (veel) jongere minnaar heeft moet doorbroken worden in Hollywood

Het taboe dat een oude vrouw een (veel) jongere minnaar heeft moet doorbroken worden in Hollywood

De 61-jarige Emma Thompson hoopt dat haar nieuwe film daar verandering in kan brengen.

Emma Thompson, o.a. bekend van Love Actually, wist nog niet zo heel lang geleden de hoofdrol te bemachtigen in de film Good Luck to You, Leo Grande. Hierin speelt zij een 55-jarige vrouw die een gigolo van in de twintig inhuurt. Hiermee wil de met een Oscar bekroonde actrice een terugkerend Hollywoodprobleem aanklagen.

Volgens Thompson gebeurt het namelijk maar al te vaak dat mannelijke personages samen mogen zijn met jongere vrouwen, maar dat het andersom vaak niet mogelijk is.

Het komt maar zelden voor dat vrouwelijke personages met jongere mannen op het grote scherm te zien zijn. De actrice zegt dat daar wel verandering in mag komen.

Evenwicht
''Niemand klaagt als de geweldige George Clooney een personage speelt dat samen is met een dertig tot veertig jaar jongere vrouw'' begint Thompson. ''Maar als ik in een romantische film meespeel, moeten ze iemand opgraven omdat ik er nu eenenzestig ben. Het evenwicht is volledig zoek''.

''Hopelijk kan deze film er iets aan veranderen. Als de mensen er niets op tegen hebben om een eenenzestigjarige grotendeels naakte vrouw te zien met een veel jongere man, kunnen er interessante dingen gebeuren!''

NieuwsFilm

meest populair