Algemeen

Carey Mulligan 'niet knap genoeg' voor 'Promising Young Woman'

De actrice reageert zelf op de kritiek van Variety-recensent Dennis Harvey.

door Wouter Drummen om 14:14 in Algemeen
Cary Mulligan, o.a. bekend van Drive en Mudbound, speelde recentelijk nog de hoofdrol in de feministische wraakthriller Promising Young Woman. Hiervoor kreeg ze de kritiek van Variety-recensent Dennis Harvey. De actrice bijt nu van zich af.

Zo noemt Harvey Mulligan een 'vreemde keuze' voor de rol van een femme fatale. Hij vermoedt dat de rol oorspronkelijk naar Margot Robbie had moeten gaan, maar dat de actrice voor een of andere reden niet mee kon doen. De rol ging volgens hem vervolgens naar Mulligan. Zij laat nu van zich horen.

Belachelijk
''Ik heb de recensie van Variety gelezen omdat ik een zwakkeling ben en ik heb er aanstoot aan genomen'' begint Mulligan. ''Ik had het gevoel dat ik volgens de recensent niet knap genoeg was voor deze rol en film''.

''Begrijp me niet verkeerd, mij ego is niet gekrenkt. Ik zie natuurlijk ook dat Margot Robbie een godin is, maar ik wordt er wel gek van dat er nota bene over deze film zoiets doorzichtigs wordt geschreven anno 2020. Ik kan het gewoon niet geloven''.

Geloofwaardig
Volgens Mulligan is het ook niet geloofwaardig meer: ''Actrices mogen niet meer 'gewoon' uitzien, of als echte mensen. Waarom moet elke vrouw op het grote scherm eruit zien als een topmodel? Onze verwachting van hoe een acteur of actrice eruit moet zien is buitensporig. Daar gaan verhalen en acteren niet over. Iedereen kan mooi zijn zonder perfect te zijn''.

Reactie
De entertainmentnieuwssite Variety, waarvoor Harvey werkt, heeft ondertussen zijn verontschuldigingen aangeboden: ''We hebben spijt van het ongevoelige taalgebruik en de insinuaties in onze recensie van Promising Young Woman, waardoor Carey Mulligan's dappere acteerprestatie wordt geminimaliseerd''.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timothy

Avatar

Grappig, ik vind haar juist prachtig. Niet het prototype misschien, maar voor mij een onweerstaanbare uitstraling.

Gigan72

Avatar

Niets mis mee met deze dame
Gewoon een leuke vrouw om te zien.

Sunspot

Avatar

Ze heeft wel gelijk, misshien is ze niet gelijk 'hot', maar zoveel mooie vrouwen die veel mooier zijn dan je denkt, het karakter, mimiek, wanneer je dichterbijkomt bij zo een meid, gelijk veel mooier.

Kan zeker wel een femme FAtale spelen, maar dat moet je dan zien op beeld enzo.

Ken haar niet, maar zeis niet lelijk of zo.

Maar is ook leeftijd, bijd it soort meiden is het over zodra ze niet meer een 'strak lichaam' hebben zowat, of gewoon naar de 40/50 toe.

KlingKlang

Avatar

Ik denk altijd maar "je had ook Nikki de Jager kunnen casten". En dan valt de keuze voor ieder ander mij mee. Smiley face

GreenHornet

Avatar

Vind haar mooier als robbie

NieuwsFilm

meest populair