Carey Mulligan 'niet knap genoeg' voor 'Promising Young Woman'

De actrice reageert zelf op de kritiek van Variety-recensent Dennis Harvey.

Cary Mulligan, o.a. bekend van Drive en Mudbound, speelde recentelijk nog de hoofdrol in de feministische wraakthriller Promising Young Woman. Hiervoor kreeg ze de kritiek van Variety-recensent Dennis Harvey. De actrice bijt nu van zich af.

Zo noemt Harvey Mulligan een 'vreemde keuze' voor de rol van een femme fatale. Hij vermoedt dat de rol oorspronkelijk naar Margot Robbie had moeten gaan, maar dat de actrice voor een of andere reden niet mee kon doen. De rol ging volgens hem vervolgens naar Mulligan. Zij laat nu van zich horen.

Belachelijk
''Ik heb de recensie van Variety gelezen omdat ik een zwakkeling ben en ik heb er aanstoot aan genomen'' begint Mulligan. ''Ik had het gevoel dat ik volgens de recensent niet knap genoeg was voor deze rol en film''.

''Begrijp me niet verkeerd, mij ego is niet gekrenkt. Ik zie natuurlijk ook dat Margot Robbie een godin is, maar ik wordt er wel gek van dat er nota bene over deze film zoiets doorzichtigs wordt geschreven anno 2020. Ik kan het gewoon niet geloven''.

Geloofwaardig
Volgens Mulligan is het ook niet geloofwaardig meer: ''Actrices mogen niet meer 'gewoon' uitzien, of als echte mensen. Waarom moet elke vrouw op het grote scherm eruit zien als een topmodel? Onze verwachting van hoe een acteur of actrice eruit moet zien is buitensporig. Daar gaan verhalen en acteren niet over. Iedereen kan mooi zijn zonder perfect te zijn''.

Reactie
De entertainmentnieuwssite Variety, waarvoor Harvey werkt, heeft ondertussen zijn verontschuldigingen aangeboden: ''We hebben spijt van het ongevoelige taalgebruik en de insinuaties in onze recensie van Promising Young Woman, waardoor Carey Mulligan's dappere acteerprestatie wordt geminimaliseerd''.

NieuwsFilm

meest populair