Hoe keert Steve Trevor terug in 'Wonder Woman 1984'?

Hoe keert Steve Trevor terug in 'Wonder Woman 1984'?

De terugkeer leggen we in deze feature voor je uit.

Steve Trevor keert terug in Wonder Woman 1984. Dat was meteen duidelijk in alle marketing rond de tweede film voor de heldin van het DCEU. Maar hoe keert hij terug?

Vanaf hier volgen spoilers voor Wonder Woman 1984 dus lees alleen verder als je de film al gezien hebt, of je het niet erg vindt om spoilers te lezen.

In deze Wonder Woman-film heeft een antiek object, de Dreamstone, een belangrijke rol. Op de steen staat een inscriptie, namelijk dat de persoon die hem vast heeft een wens kan doen. Diana wenst daarom dat Steve terugkeert - ze is na al die decennia nog niet over zijn dood - en dat doet hij.

Maar met een addertje onder het gras
Steve Trevor keert terug door het lichaam van een andere man te bezetten. Over die man is vrijwel niets bekend, behalve dat hij alleenstaand is, technicus en houdt van wilde modekeuzes.

Steve wordt wakker in het lichaam van die man in 1984 en heeft geen herinneringen van zijn leven na zijn dood. Hij weet wel dat hij ergens was, en dat het een goede plek was. Daarop gaat hij op zoek naar Diana door haar op te zoeken in het telefoonboek, zijn laatste woorden tegen haar te herhalen en zijn horloge in haar hand te leggen.

Niemand anders
Interessant is dat niemand anders ziet dat Steve Trevor terug is. Dat is alleen aan Diana. De rest van de wereld ziet de man van wiens lichaam hij bezit genomen heeft.

De wens van Diana ging tegen een prijs. Namelijk ten koste van haar superkrachten, waardoor haar strijd tegen Maxwell Lord en Cheetah een stuk minder makkelijk gaat dan wanneer ze wel krachten zou hebben.

Steve haalt haar over hem los te laten. Dat wil Diana eigenlijk niet, maar Steve is duidelijk: "ik ben al weg".

NieuwsFilm

meest populair