Tom Hanks over de toekomst van het filmlandschap

Tom Hanks over de toekomst van het filmlandschap

Bioscoop v streaming.

Vanwege de coronacrisis denken sommige mensen dat het wel eens gedaan zou kunnen zijn met de bioscoopervaring zoals wij die kennen. De nodige regisseurs lieten zich al over het onderwerp uit en nu ook Tom Hanks.

Hanks scoorde een tijdje geleden de hoofdrol in de western News of the World. Deze film zal vanaf vrijdag in de Verenigde Staten in de bioscopen draaien. De rest van de wereld zal de film kunnen bekijken op Netflix.

Verandering
Volgens Hanks zat het er altijd al aan te komen dat het bioscooplandschap zou veranderen door de opkomst van streamingplatformen. Toch denkt hij dat de bioscopen, zelfs na de crisis, zullen blijven bestaan.

Hanks denkt dat bioscoopuitbaters veel keuze zullen hebben welke films ze willen vertonen en voornamelijk alleen voor blockbusters zullen gaan. De kleinere films zullen dan waarschijnlijk hun toevlucht vinden op streamingplatformen.

Anders
''News of the World is misschien wel de laatste volwassen film waarin interessante dingen worden gezegd die op het grote scherm te zien is'' begint Hanks. ''Daarna zullen Marvel- en andere franchisefilms ervoor moeten zorgen dat het publiek terugkeert. Je wilt deze films ook op het grote scherm zien, omdat ze in de huiskamer mogelijk niet helemaal tot hun recht komen''.

''Heel veel andere films zullen enkel een streamingrelease krijgen, maar dat is geen probleem. Ze zullen namelijk gemaakt zijn om op degelijke breedbeeldtelevisies te worden bekeken''.

NieuwsFilm

meest populair