News of the World (2020)

Find Where You Belong

Een nieuwsvoorlezer in het wilde westen neemt een weesmeisje onder zijn hoede. Een mooi avontuur volgt.
play

7,0 details

  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Western
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Het verhaal speelt zich af in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog en laat zien hoe een nieuwslezer (die tevens een weduwnaar is) door de staat Texas reist om het nieuws over de turbulente gebeurtenissen van de oorlog te verspreiden. De nieuwslezer (Hanks) moet tevens een jong weesmeisje, wier ouders werden vermoord door een Indiaanse stam die haar als een van hun eigen heeft opgevoed, naar haar familie in San Antonio brengen. Tijdens de reis van bijna 600 kilometer vormen de twee een hechte band.

Regie
Paul Greengrass
Cast
Tom Hanks, Mare Winningham, Ray McKinnon, Elizabeth Marvel, Chukwudi Iwuji, Fred Hechinger, Helena Zengel, Thomas Francis Murphy, Stafford Douglas, Neil Sandilands, Christopher Hagen, Clint Obenchain, Michael Angelo Covino, Michelle Campbell, Francheska Bardacke.
Release
25.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Greengrass | Scenario: Luke Davies, Paul Greengrass | Cast: Tom Hanks (Captain Jefferson Kyle Kidd), Helena Zengel (Johanna), Elizabeth Marvel (Mrs. Gannett), Thomas Francis Murphy (Mr. Farley), Fred Hechinger (John Calley), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2020

Het zit Tom Hanks niet mee. Eerst raakte hij besmet met het coronavirus en vervolgens werden de films die hij voor de pandemie opnam naar streamingdiensten verbannen. Oorlogsfilm Greyhound kreeg vorig jaar een enkeltje Apple TV+ en News of the World beleeft nu zijn internationale release op Netflix. In principe best begrijpelijk - er zijn er wel meer films die wegens de pandemie noodgedwongen de bioscopen overslaan - maar wel spijtig, aangezien dit allebei films zijn die goed tot hun recht waren gekomen op het grote doek. Greyhound wist vooral op technisch vlak te imponeren en News of the World is een op ouderwetse leest geschoeide western vol mooie landschappen. Toch een beetje parels voor de zwijnen om die op het kleine scherm te moeten zien.

In het Texas van 1870 heeft Jefferson Kidd een opvallend beroep: hij reist van plaats naar plaats om aan betalende toehoorders de krant voor te lezen. Afgaand op zijn introductie biedt dat voor velen een manier om even hun dagelijkse zorgen te vergeten. Een groot verschil met ons heden, waarin de constante toestroom van nieuws bij velen juist de oorzaak is van hun zorgen en escapisme vooral gebaat is bij zo min mogelijk nieuwsconsumptie. Als een soort troubadour van het wilde westen weet Kidd zijn publiek te vermaken met mooie verhalen, maar hij is integer genoeg om ook de belangrijke berichten voor te lezen die mogelijk minder goed in de smaak zullen vallen. Hoewel Kidd geen specifieke agenda heeft, fungeert hij als iemand die de beschaving vertegenwoordigt op een plek waar die soms ver te zoeken is.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

News of the World Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

News of the World

acties