Disney+ wint met 'Soul' met gemak van 'Wonder Woman 1984'

Disney+ wint met 'Soul' met gemak van 'Wonder Woman 1984'

Deze kerst waren er twee grote streaming-releases.

Tijdens kerst kwam zowel Disney+ als HBO Max met een grote streamingrelease. Disney zette de animatiefilm Soul online en Warner Bros. bracht Wonder Woman 1984 naar HBO Max. Nu blijkt dat Disney+ flink wat meer abonnees wist te scoren.

Volgens Bloomberg hebben beide streamingdiensten heel wat meer abonnees geworven. De app van HBO Max zou zo'n 554 duizend zijn gedownload in het weekend van de release van Wonder Woman 1984.

Disney+ deed het beter. Volgens Bloomberg zou de app van Disney+ maar liefst 2,3 miljoen keer zijn gedownload. Uiteraard geeft dit een vertekend beeld, aangezien Disney+ al in flink wat andere landen beschikbaar is en HBO Max niet.


Streamingoorlog om klanten pas net begonnen
Waar Netflix komende jaren het marktaandeel zal zien slinken, zal de omzet via de huidige 183 miljoen er waarschijnlijk niet enorm onder gaan leiden. Het aanbod op Netflix blijft komende jaren flink groeien. Het zijn met name de nieuwe intreders die gaan vechten om de tweede plaats.

Vooralsnog scoort Disney+ erg goed met zo'n 86 miljoen abonnees wereldwijd, maar HBO Max zit in enkele maanden ook al op 12 miljoen abonnees en rol de (duurdere) dienst in 2021 wereldwijd uit. Ook Apple TV+ en Peacock en met name Amazon Prime Video zitten niet stil. De laatste heeft 150 miljoen abonnees.



NieuwsFilm

meest populair