Wist je dat: Roger Moore bijna werd "gecastreerd" op de set van 'Live And Let Die'?

Wist je dat: Roger Moore bijna werd "gecastreerd" op de set van 'Live And Let Die'?

De nachtmerrie van elke man...

Het maken van films is en blijft soms een gevaarlijke onderneming. En het zijn lang niet altijd alleen maar de gevaarlijke stunts die voor schokkende 'behind the scenes' anekdotes zorgen. De meest simpele situaties kunnen een productie al hevig laten ontsporen.

Voor actrice Jane Seymour (69), eerder dit jaar te zien in The War With Grandpa, eindigde een opname van de 8e James Bond-film Live And Let Die bijna in een ernstig ongeval dat haar tijdelijk zou hebben verlamd, ware het niet dat 007 himself (Roger Moore) haar op het nippertje redde.

Echter moest in plaats daarvan hij een pijnlijke prijs betalen. De twee waren betrokken bij een stunt-incident en vooral dankzij Moore's snelle denkwijze kan Seymour dit verhaal zonder kleerscheuren navertellen:

"De scène waarin wij aan dat voodo-ritueel ontsnappen, tikten we op een grafsteen en zakten we naar beneden. Dat werd gedaan in Pinewood Studios met een vorkheftruck. Ik droeg hoge hakken en die witte jurk en de oudere man die de vorkheftruck bediende, zette hem in de hoogste versnelling waardoor alles instortte. Mijn beide benen zouden eronder gebroken zijn, maar Roger greep me bij mijn haar, dat ik genoeg had, en wierp me tegen hem aan. Mijn benen gingen de lucht in en mijn volledige lichaamsgewicht, maar met name mijn schouder en elleboog, knalden zó hard in zijn geslachtsdelen dat hij 2 dagen arbeidsongeschikt was en we bang waren dat hij geopereerd moest worden. Hij kon amper lopen"!

Piece of cake?
Als je de betreffende scène bekijkt, ziet hij er in de praktijk vrij eenvoudig uit, maar na bovenstaand verhaal kijk je er toch heel anders tegenaan.



NieuwsFilm

meest populair