'Wonder Woman 1984' is ondanks grote kritiek nu de grootste streamingrelease van 2020

'Wonder Woman 1984' is ondanks grote kritiek nu de grootste streamingrelease van 2020

2020 heeft een nieuwe topfilm in streamingland.

Misschien valt de ontvangst van Wonder Woman 1984 behoorlijk tegen. Maar de film trekt wel ontzettend veel kijkers. Het is de grootste streamingrelease van 2020.

Wonder Woman 1984 speelt zich decennia na de eerste film af. We zien hoe Diana Prince een nieuw leven heeft, maar in een museum de Dreamstone ontdekt. Die zorgt meteen voor chaos, want het is een gevaarlijk ding dat wensen uit laat komen, met een addertje onder het gras.

Enorme release
De film werd tegelijk in de bioscoop als op HBO Max uitgebracht. Velen vroegen zich af wat dat zou betekenen voor de prestaties van de film aan de box office. Op dit moment staat de film op 85,4 miljoen dollar wereldwijd, niet al te veel voor zo'n grote release.

Maar op HBO Max is de release een immens succes. The Hollywood Reporter stelt dat de film meer gestreamd is in zijn eerste week dan welke andere SVOD-film dan ook dit jaar.

Daarmee is Hamilton op Disney+ onttroond. Bovendien is de release van Wonder Woman 1984 groter dan recente Pixar-film Soul die met de kerst op Disney+ debuteerde.

Volgens Screen Engine nam 23 procent van de kijkers van Wonder Woman 1984 zelfs speciaal voor die film een abonnement op HBO Max. 14 procent van die mensen gaf aan hun abonnement te houden, terwijl 9 procent hun abonnement binnenkort wil annuleren. Hoe dan ook lijkt het Warner Bros. geen windeieren te leggen.

NieuwsFilm

meest populair