Dit personage uit 'The Dark Knight' moest eigenlijk niet doodgaan

Michael Jai White speelde de gedode boef Gambol.

Nog altijd is de grimmige superheldenfilm The Dark Knight uit 2008 één van de beste en succesvolste in het genre. De film kreeg voor de release veel aandacht doordat Joker-acteur Heath Ledger een half jaar voor de release zelfmoord pleegde overleed na een ongelukkige cocktail aan medicijnen. Maar zijn Joker was zeker niet de enige schurk in de film.

Zo zagen we onder meer ook Harvey Dent / Two-Face (Aaron Eckhart), Dr. Jonathan Crane / Scarecrow (Cillian Murphy) en Sal Maroni (Eric Roberts). Acteur Michael Jai White speelde de misdadiger Gambol en de acteur heeft nu aangegeven dat zijn rol oorspronkelijk groter was.

"Nou, het is een beetje bitterzoet, aangezien Heath is er niet meer," aldus de acteur op de vraag van Comic Book Movie hoe hij terugkijkt op The Dark Knight. "Het is moeilijk voor mij om te zeggen: 'het was geweldig', wetende wat de uitkomst kort daarna was."

Grotere rol voor Gambol
"Ik kreeg te horen dat Gambol terug zou komen en Gotham City zou proberen over te nemen. Ik denk dat veel van die plannen zijn geschrapt na wat er met Heath is gebeurd," onthulde White.

'Ik weet het niet zeker. Mij is nooit rechtstreeks verteld waarom de wijziging is aangebracht. Iedereen die de film heeft gezien, weet je dat er een harde overgang is waarbij je niet weet wat er met mijn personage gebeurt," vervolgde White die binnenkort te horen is in de animatiefilm Batman: Soul of the Dragon.

"Er zit een mes in mijn mond en daarna lig ik op de grond. Met een film met een zo groot budget zijn er zelden grijze gebieden," aldus de lachende White. "Mijn personage was niet bedacht om te sterven, daarom is die rare montage er. Het was nooit bedoeld als een sterfscène."



NieuwsFilm

meest populair