Horrorklassiekers 'Dracula', 'Frankenstein' en meer binnenkort gratis op YouTube

Horrorklassiekers 'Dracula', 'Frankenstein' en meer binnenkort gratis op YouTube

Ook 'The Mummy', 'The Invisible Man', 'The Wolf Man', 'Bride Of Frankenstein' en 'Abbott And Costello Meet Frankenstein' kun je bekijken.

Liefhebbers van de klassieke horrorfilms van Universal Pictures hebben geluk. In januari kun je via hun kanaal Fear: The Home of Horror op YouTube kijken naar de beste films uit hun catalogus.

De films zijn een week lang gratis te bekijken. Ook zijn ze tegen gereduceerd tarief toe te voegen aan je persoonlijke collectie. Zeven tijdloze classics worden op deze manier aangeboden.

15 januari om 21:00 (Nederlandse tijd)


In Dracula reist de gelijknamige graaf naar London. Daar vallen onschuldige mensen ten prooi aan de bloedlust van deze duivelse vampier.


Archeologen vinden de graftombe van een prins die levend werd begraven. Als iemand van de expeditie een eeuwenoude rol voorleest, komt The Mummy tot leven. Hij gaat op zoek naar zijn geliefde en wee degene die hem in de weg staat.

16 januari om 21:00 (Nederlandse tijd)


De excentrieke wetenschapper Frankenstein stelt een levend wezen samen uit de lichaamsdelen van lijken. Wanneer deze ontsnapt, jagen de dorpelingen het monster op. Met alle gevolgen van dien.


In het (beste) vervolg maken we kennis met de Bride Of Frankenstein. De wetenschapper wordt gedwongen een levensgezel te maken voor het monster. Dat kan natuurlijk niet goed gaan.

17 januari om 21:00 (Nederlandse tijd)


Alweer een wetenschapper met verkeerde bedoelingen. Deze vindt een middel uit dat hem onzichtbaar kan maken, maar ook agressief. Als The Invisible Man laat hij een spoor van vernietiging en moord achter.


Een jongeman keert terug naar het Engelse platteland om daar het kasteel van zijn familie te beheren. Hij wordt gebeten door een weerwolf en verandert in The Wolf Man.


Eén van de allereerste horrorcomedy's was Abbott And Costello Meet Frankenstein. Daarin moeten de twee komieken het niet alleen opnemen tegen Frankenstein, maar ook tegen Dracula, The Wolfman en The Invisible Man.

NieuwsFilm

meest populair