George Lucas: Niemand wilde de 'Star Wars'-prequels zien

George Lucas: Niemand wilde de 'Star Wars'-prequels zien

Hij maakte de drie films dan ook vooral voor zichzelf.

Star Wars-bedenker George Lucas onthulde in het boek The Star Wars Archives: Episodes I-III 1999-2005 van Paul Duncan dat hij de prequelfilms vooral voor zichzelf maakte.

De drie films vertellen het verhaal van Anakin Skywalker. We ontmoeten hem als hij nog een kind is en zien hoe hij uiteindelijk verleid wordt door de Dark Side van de Force en een Sith Lord genaamd Darth Vader wordt.

Niemand wilde dit zien
"Ik weet dat iedereen Darth Vader in zijn zwarte kostuum met zijn lichtzwaard wilde zien, maar het hele punt is: hoe wordt dit vriendelijke jonge kind, dat de beste bedoelingen heeft, en net als ons is, uiteindelijk Darth Vader?" aldus Lucas.

"Het tweede deel van het verhaal is: hoe wordt een democratie een dictatuur?"

Voor Lucas draaide het dan ook niet om het vertellen van het verhaal waar de kijker direct naar op zoek was. "Ik vertelde de mensen bij Lucasfilm dat ze de realiteit onder ogen moesten komen dat ik een film ging maken die niemand wilde zien, maar wel het verhaal omvatte dat ik wilde vertellen. Ik had er meer interesse in het verhaal te vertellen dat ik verteld had, dan het maken van een franchise waarin je telkens weer hetzelfde verhaal vertelt."

NieuwsFilm

meest populair