Algemeen

George Lucas: Niemand wilde de 'Star Wars'-prequels zien

Hij maakte de drie films dan ook vooral voor zichzelf.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Star Wars-bedenker George Lucas onthulde in het boek The Star Wars Archives: Episodes I-III 1999-2005 van Paul Duncan dat hij de prequelfilms vooral voor zichzelf maakte.

De drie films vertellen het verhaal van Anakin Skywalker. We ontmoeten hem als hij nog een kind is en zien hoe hij uiteindelijk verleid wordt door de Dark Side van de Force en een Sith Lord genaamd Darth Vader wordt.

Niemand wilde dit zien
"Ik weet dat iedereen Darth Vader in zijn zwarte kostuum met zijn lichtzwaard wilde zien, maar het hele punt is: hoe wordt dit vriendelijke jonge kind, dat de beste bedoelingen heeft, en net als ons is, uiteindelijk Darth Vader?" aldus Lucas.

"Het tweede deel van het verhaal is: hoe wordt een democratie een dictatuur?"

Voor Lucas draaide het dan ook niet om het vertellen van het verhaal waar de kijker direct naar op zoek was. "Ik vertelde de mensen bij Lucasfilm dat ze de realiteit onder ogen moesten komen dat ik een film ging maken die niemand wilde zien, maar wel het verhaal omvatte dat ik wilde vertellen. Ik had er meer interesse in het verhaal te vertellen dat ik verteld had, dan het maken van een franchise waarin je telkens weer hetzelfde verhaal vertelt."

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Ik vind de prequels nog steeds erg leuke films, al zal ik één van de weinige zijn. Beter iig dan de sequels.

Chris23

Avatar

De tragische levensloop van een prequelhater:
- Eerst 15 jaar wachten tot er eindelijk weer een nieuwe starwars film komt.
- Getuige zijn dat de makers van de originele starwars films slechte starwars films voorschotelen..
-En dan als je eindelijk na 20 jaar van de schok aan het bekomen bent geconfronteerd worden met (Disney starwars en) de generatie die de prequels als klein kind gezien hebben en nu volwassen zijn en zonder zich kapot te schamen uit de kast komen om te verkondigen dat ze denken dat ze het goede films vinden, met alle gevolgen van dien (Prequel dlc in Battlefront 2, een serie over die saaie ouwe vent uit de eerste starwars film enz.) ughhh. (ik moet me er maar bij gaan neerleggen dat dit nou eenmaal zo is en dat zelfs Mr. Plinket Prequel review video`s
posten niks meer uithaalt, maar ik heb het er nog eventjes zwaar mee voorlopig Smiley face )

Monojaxx

Avatar

^ Je kunt er met mij altijd over praten Chris.

omniesbonsai

Avatar

Geweldig de prequels
Hoe Anakin Dart vader wordt,de hoogmoed van Anakin en misleiding van palpatine

Artificialis

Avatar

Er zijn gewoon een aantal oude baasjes die nooit afscheid hebben kunnen nemen van de stijl uit de jaren 70 en 80. En zichzelf hebben wijsgemaakt dat de rubber, plastic, karton, poppen en neppige Halloween-kostuums uit die tijd bij geloofwaardige special effects kunnen worden gerekend. En zij houden graag van 'klein' Star Wars. Een held, prinses, rebel, hondmens en twee robotten die in een Wizard of Oz achtig avontuur zijn beland. Een paar soaperige dialogen tussendoor om de illusie op te wekken dat er diepgaande gebeurtenissen plaatsvinden. De originaliteit van alles kan zeker niet worden betwist, maar los van Luke's verhaal zit je in die films naar een heleboel nonsense te kijken.

Lurking metafan

Avatar

Ik snap dat Star Wars fans v.d. originele trilogie teleurgesteld waren en hetzelfde gevoel wilden beleven als ze hadden toen ze kind waren en Star Wars zagen: hun verwachtingen waren zo torenhoog, het kon bijna niet anders dan teleurstellen.

Ondanks alle haat die de prequels kregen, denk ik dat ze helemaal niet zo slecht waren: het plot en het verhaal zijn misschien wel het beste van alle Star Wars films. De tragiek en de val van de Jedi Order en de Republiek, de geniepige, sluwe manipulaties van Palpatine, hoe helden en bondgenoten als Anakin en de Clone troopers gedwongen verraders werden.

Het verhaal v/d prequels was episch, geweldig. George Lucas was gewoon niet de persoon die daar het beste van wist te maken.
Dave Filoni toonde hoe dat wel kon, in de laatste seizoenen van Clone Wars. Vooral de laatste afleveringen van Clone Wars waren bitterzoet en symbolisch voor de tragiek van de val. Als Ahsoka bij het massagraf v.d. clone troopers staat en Anakin's Darth Vader later haar light sabre daar oppakt en omhoog staart, laat het zien hoe sterk het prequel verhaal in feite was.

MARQ242

Avatar

Achteraf gezien zitten de prequals qua verhaal redelijk in elkaar. Wat voor mij zo tenenkrommend is zijn de verschrikkelijke cgi green screen effecten, en het bijna amateuristische script, want onbedoeld te grappig was. Dat haalde mij volledig uit de film. Gewoon knullig.

FellaDiamondvvs

Avatar

Van de prequels heb ik veel meer dan de sequels.

Eddie Singer

Avatar

'The Phantom Menace' nog in de bioscoop gezien.
Ik/wij waren onder de indruk. Visueel goed.

Was een beetje hetzelfde als het 'The Force Awakens'-effect.
Een SW-film na een hele lange tijd...dus veel mensen gaan kijken. Per deel werden de prequels wel beter - lees duisterder....Jar-Jar Binks had niet per se gehoeven van mij...maar soit...

Het valt in het niet bij de troep van Kathleen Kennedy/Disney.
Met 'Rogue One' als uitzondering. Die film zat goed in elkaar.

adofmirosch

Avatar

Ik vermaak me goed met de films. Ep 3 is sowieso een spektakel van een film van begin tot eind.

vinz3nt

Avatar

Ongeacht wat er was gemaakt hadden de vastgeroeste fans van de 3 eerste delen er toch altijd wel iets op gevonden.
Ja jarjar binks was erg irritant en te slapstick voor star wars maar verder waren de films verhalen die verteld moesten worden en veel meer diepgang hadden dan de 3 originele films.

NieuwsFilm

meest populair