Conflict rond 'Godzilla vs. Kong' en HBO Max lijkt opgelost

Conflict rond 'Godzilla vs. Kong' en HBO Max lijkt opgelost

Mogelijk komen de studio's er eindelijk uit.

Warner Bros. staat op het punt om een deal met Legendary Pictures te sluiten om het conflict rond de aanstaande release van Godzilla vs. Kong op te lossen. Zo zou de film alsnog zowel op HBO Max als in de bioscoop uitkomen.

Eind vorig jaar besloot Warner Bros. ineens al zijn films van 2021 zowel in de bioscoop als op HBO Max uit te brengen. Het was een verrassing voor Legendary, dat eerder geprobeerd had Godzilla vs. Kong voor 200 miljoen dollar aan Netflix te verkopen. Het bedrijf was ook niet blij, want Legendary had 75 procent van het budget geregeld.

Bijna opgelost
Het is niet zeker hoe, maar het verhaal gaat dat Legendary en Warner Bros. op het punt staan hun problemen op te lossen. Onder welke voorwaarden is niet duidelijk, maar Legendary Pictures zou nog in gesprek zijn met de cast van de film over het nieuwe releasemodel.

Mocht men er dan uiteindelijk uitkomen, is het wel de bedoeling dat de monsterfilm zowel op HBO Max als in de bioscoop verschijnt. Goed nieuws dus voor de Amerikaanse filmkijker; hier in Nederland nog niet, want hier is HBO Max vooralsnog niet beschikbaar.

De film staat gepland voor release in mei 2021.

NieuwsFilm

meest populair