Superkracht van 'Wonder Woman 1984' neemt razendsnel af

Superkracht van 'Wonder Woman 1984' neemt razendsnel af

De box office opbrengsten van de tweede Wonder Woman snel naar beneden.

Met kerst verscheen Wonder Woman 1984 op het Amerikaanse witte doek en dat had het moment kunnen zijn dat er weer wat meer mensen naar de bioscopen zouden gaan. Dat gebeurde, maar de opleving blijkt van korte duur.

En hier zijn meerdere redenen voor. Uiteraard is er corona, maar het Amerikaanse volk is op dit moment ook in de ban van de bestorming van het Capitool een paar dagen geleden. Een derde oorzaak is dat Wonder Woman 1984 gelijk op de streamingdienst HBO Max debuteerde.

Opbrengst Wonder Woman 1984 kakt in
Afgelopen weekend werd er slechts nog zo'n 3 miljoen dollar opgehaald in zo'n 2.200 bioscopen. En dat is echt heel weinig. De DC-film staat echter nog altijd aan kop van de Noord-Amerikaanse box office top 10.

In totaal haalde Wonder Woman 1984 nu 32,6 miljoen dollar op in de States en dat is nog altijd fors minder dan de eveneens erg zwakke opbrengst van 58 miljoen dollar van Tenet.

Wereldwijd is de score zelfs ruim in het voordeel van de thriller van Christopher Nolan. Tenet noteerde 362,9 miljoen dollar en het tweede Wonder Woman-avontuur staat op dit moment op slechts 131,4 miljoen. Gek is dat niet, aangezien in veel landen de bioscopen op slot zitten.

NieuwsFilm

meest populair