Algemeen

'Volgende 'Alien'-project lijkt op James Camerons 'Aliens''

Het gerucht gaat dat de franchise wat meer een actiekant op gaat.

door Jim Pedd om 07:58 in Algemeen
Tot nu toe is het enige Alien-project waar we formeel iets over hebben gehoord, van de hand van het team van Ridley Scott en Noah Hawley. Zij werken aan een televisieserie voor FX on Hulu.

We weten dat die serie het eerste project in de franchise wordt dat zich afspeelt op Aarde, waarmee er heel wat nieuwe verhaalmogelijkheden ontstaan. Maar er schijnt aan nog meer gewerkt te worden.

Nieuwe Alien-film
Ridley Scott vertelde vorig jaar in september nog dat er een nieuwe Alien-film gemaakt wordt. Lekker Daniel Richtman stelt dat dit een film wordt die moet lijken op Aliens van regisseur James Cameron.

De film zou dan qua stijl en toon daar heel erg op moeten lijken, maar tegelijk wel een stuk grootschaliger zijn. Cameron maakte er een wat meer standaard blockbusterfranchise van, waar Ridley Scott koos voor wat zwaardere films met meer nadruk op thematiek.

Hoe dan ook is de franchise voorlopig nog niet dood, zoveel is duidelijk uit de berichten van de afgelopen weken en maanden.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Gaan we weer.
Jammer dat dit m`n eerste gedachte is bij het horen van het woord Alien(s), dat zou helemaal niet zo moeten zijn eigelijk.
Echt triest als je kijkt hoe slecht de grootste publiekslievelingen als Terminator, Total Recall, Poltergeist, Predator, Star Wars, Ghostbusters, Indiana Jones en Alien enz. de laatste jaren behandeld zijn.
Elke keer maar weer (valse) hoop geven en dan komen met wanproducten die niet kwaliteit maar geld, ego, het kunnen blijven vasthouden van de rechten of politiek als beweegredenen blijken te hebben en getuigen van disrespect naar en onbegrip van wat het publiek nou eigenlijk zo leuk vond aan de originelen.
Met elk zo`n wanproduct halen ze de herinnering/gevoels waarde van de originelen weer een stukje omlaag.
Zo zonde.
Terwijl b.v. Mad Max en Dark Crystal hebben laten zien dat het wel degelijk kan en dat er geen droogte is qua goede originele verhalen als er talentvolle mensen met smaak en visie aan dat soort projecten werken.

MARQ242

Avatar

Grootschaliger... Bij zo'n opmerking krijg ik al de kriebels. Juist de kleinere verhalen zijn juist vaak het best. Aliens was daarom zo goed. Je krijgt een band met de personages en voel je je meer betrokken bij de film. Groter is echt niet altijd beter, helaas denkt Hollywood dat vaak wel.

Robbepost

Avatar

Ja botsende vliegtuigen en nieuwe soorten. Films na Aliens negeren. Ik hoop ook op badass meisjes en dat de alien uit de 1e film inmiddels getrouwd is en kinderen heeft!
O ja en Ripley in minuut 1 ombrengen.

Dit wordt smullen!!!

Pascal08

Avatar

Ben het eens met Chris23.
Dan weten jullie dat.

Mav Damian

Avatar

Ben toch wel nieuwsgierig naar de Alien serie, wat het ook wordt. Hoewel ik aan de andere kant wel sceptisch ben met Noah Hawley. Zijn stijl past niet echt bij de Alien wereld.

+1 voor Chris23! Maar zo'n franchises zijn ook de dag van vandaag ook niet meer enorm populair zoals vroeger (buiten dan Star Wars) denk ik. Als ik kijk naar bv Terminator Dark Fate en Star Wars Rise of Skywalker qua opbrengst. Zie je dat Terminator niet meer enorm populair is zoals vroeger en heeft dan ook niets te maken van hoe slecht of goed het gemaakt is.

Jumanji is dan weer een uitzondering, maar oude titels dat vroeger geliefd waren en succes hadden, waar men nog steeds nieuw leven willen inblazen met franchises werkt gewoon niet 100%. Het zal me ook niet verbazen als de nieuwe Indiana Jones uitkomt ook niet een groot succes wordt.

Niet iedereen weet wie Indiana Jones is! Zeker de jonge generatie waar ik bij hoor.

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "Niet iedereen weet wie Indiana Jones is! Zeker de jonge generatie waar ik bij hoor."
Wellicht komt daar verandering in. Bethesda/Lucasfilm Games/Machine Games maken een nieuwe Indiana Jones game. Gaat nu al veel beter worden dan de aankomende Indiana Jones onder leiding van KK.

Gigan72

Avatar

Volgens serietotaal wordt de serie PG-13.
Als dat echt zo is heb ik er niet veel zin in.

NieuwsFilm

meest populair