Featured

Is 'WandaVision' stiekem House of M en komen de mutanten zo naar het Marvel Cinematic Universe?

Het MCU zou over acht weken wel eens totaal veranderd kunnen zijn.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe wordt vandaag hervat met het debuut van televisieserie WandaVision. Het is het verhaal van Scarlet Witch en Vision, alhoewel die laatste om het leven kwam in de film Avengers: Infinity War.

Het is ook duidelijk in de promotie en al het materiaal rond de serie, dat niets is wat het lijkt als het aankomt op het leven van de twee. Fans speculeren dan ook dat de House of M-comics verfilmd zijn met de serie.

Hele wereld veranderen
In de House of M-comics veranderde Wanda Maximoff de hele wereld, om voor persoonlijk geluk voor iedereen te zorgen. Veel bewijs wijst erop dat het ook daadwerkelijk het framework van WandaVision vormt, en dat leidt tot de vraag: zitten er mutanten in de serie?

Pas toen Fox werd overgenomen door Disney, kwamen de mutanten weer in handen van Marvel Studios. In de comics is Wanda een mutant en mogelijk gaat dat in de serie en het MCU ook blijken te zijn. In de comics verandert Wanda de realiteit van de hele wereld. Het wordt een plek waarin haar nauwste bondgenoten al hun dromen zien uitkomen.

Mutanten werden ineens de meerderheid van de wereldbevolking en Magneto heerste over hen allemaal. Toen alles uiteindelijk instortte, besloot Wanda dat er helemaal geen mutanten meer zouden moeten zijn en veranderde ze de wereld in een plek waarin alle mutanten de genen verloren die hen krachten gaven.

Mutanten naar het MCU
Tot nu toe zitten mutanten niet in het MCU. De kans is echter groot dat de introductie hiervan, evenals de verschijning van meerdere dimensies, leidt tot de introductie van mutanten in het filmuniversum van Marvel Studios.

Wat nou als het ermee eindigt dat Wanda Maximoff uiteindelijk aan het einde van de serie het mutantengen in mensen over heel de wereld activeert? Of ze opent uiteindelijk de scheiding tussen dimensies, waardoor meerdere realiteiten op elkaar botsen en de mutanten zo naar het MCU komen?

De komende zeven weken wordt op vrijdag een nieuwe aflevering toegevoegd aan Disney+. Over een paar weken zouden we dus zomaar eens een antwoord kunnen hebben.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietzet

Avatar

Kunnen jullie aub één ding beloven... Geen spoilers in titels de komende weken over WandaVision?? Er zijn met mij nog veel meer mensen die wachten tot het seizoen is afgelopen en gaan daarna pas alles in één keer kijken.
Ik klik dus ook echt niet op deze "nieuws"berichten maar vaak staan er hele vervelende spoilers al in de titel zelf. Graag dit vermijden!

vinz3nt

Avatar

Als alles in 1 bericht te verklappen is dan is het wel een heel zielig mager verhaal

Mas7

Avatar

Net de eerste 2 afleveringen gezien, het is een bijzondere aanpak: sit-com in diverse tijdperken met een mysterie sausje.

De house of M theorie had ik eerder ingeschat voor de verhaallijn van Dr. Strange in the multiverse of madness.

Ben benieuwd naar waar ze naar toe gaan

Decepticon

Avatar

Leuke serie en echt iets compleet anders dan wat Marvel Studios tot nu toe gedaan heeft.
In de eerste 2 afleveringen zijn al hints naar S.W.O.R.D., de opvolger van S.H.I.E.L.D. En in aflevering 2 komen de namen Strucker en Hydra subtiel in beeld.

Zembo

Avatar

Spoilers....Ik ben het niet eens met deception en mas7. Wat waren de eerste 2 afleveringen slecht en slaapwekkend. De sitcom style was slecht, de grappen waren nog slechter. Die hele dottie en talent shows sloeg nergens op. Stark toaster en strucker horloge waren slecht bedacht, er had meer in kunnen zitten. Ik vond er niets subtiels aan. Iedereen kan wel een easter egg ergens in gooien. Het kwam heel lukraak over. Men praat over een mysterieus sfeertje/sausje? Ja de laatste 5 secondes van aflevering 2 met die vage imker. Nee ik vind het een slechte start van de serie waar ik dankzij de trailer en de beelden die ze lieten zien van de overige afleveringen gelukkig niet mijn interesse in heb verloren. Ik kan niet wachten op de rest van het seizoen maar de eerste 2 afleveringen slaan de plank mis.

Vision die in de war raakt van een stukje kauwgom alsof zijn koppaking lek is geraakt.

Mas7

Avatar

@Zembo

Ik vond eerlijk gezegd de eerste 2 afleveringen ook niet fantatisch, maar je merkt gewoon duidelijk dat ze naar iets toe gaan werken.

Mogelijk zitten we als kijkers in het “brein” van Wanda en zal haar House Of M verhaallijn langzamerhand duidelijk worden. Het verlies van Vision valt haar zwaar en misschien creëert ze daarom een voor haar perfecte wereld die straks bedrogen uitkomt.

Kortom: Eerst alle afleveringen bekijken en dan oordelen

Decepticon

Avatar

@Zembo,
Ik denk dat jij gigantisch teleurgesteld gaat worden. Afgaande op jouw comment verwacht jij een mysterieuze superhelden/actieserie.
WandaVision is van begin af aan aangekondigd als een sitcom!!

Tuurlijk zal er een Marvel "sausje" inzitten, maar jij hebt compleet verkeerde verwachtingen.
Elke aflevering zal een sitcom van een periode nabootsen.

Tot nu toe is de sitcom stijl goed geslaagd imo en de humor is ook goed, ik heb in ieder geval echt kunnen lachen.
Mensen die dit kijken om het "superhelden" aspect, zullen deze stijl niet snappen en van een koude kermis thuis komen.

NieuwsFilm

meest populair