Is 'WandaVision' stiekem House of M en komen de mutanten zo naar het Marvel Cinematic Universe?

Is 'WandaVision' stiekem House of M en komen de mutanten zo naar het Marvel Cinematic Universe?

Het MCU zou over acht weken wel eens totaal veranderd kunnen zijn.

Het Marvel Cinematic Universe wordt vandaag hervat met het debuut van televisieserie WandaVision. Het is het verhaal van Scarlet Witch en Vision, alhoewel die laatste om het leven kwam in de film Avengers: Infinity War.

Het is ook duidelijk in de promotie en al het materiaal rond de serie, dat niets is wat het lijkt als het aankomt op het leven van de twee. Fans speculeren dan ook dat de House of M-comics verfilmd zijn met de serie.

Hele wereld veranderen
In de House of M-comics veranderde Wanda Maximoff de hele wereld, om voor persoonlijk geluk voor iedereen te zorgen. Veel bewijs wijst erop dat het ook daadwerkelijk het framework van WandaVision vormt, en dat leidt tot de vraag: zitten er mutanten in de serie?

Pas toen Fox werd overgenomen door Disney, kwamen de mutanten weer in handen van Marvel Studios. In de comics is Wanda een mutant en mogelijk gaat dat in de serie en het MCU ook blijken te zijn. In de comics verandert Wanda de realiteit van de hele wereld. Het wordt een plek waarin haar nauwste bondgenoten al hun dromen zien uitkomen.

Mutanten werden ineens de meerderheid van de wereldbevolking en Magneto heerste over hen allemaal. Toen alles uiteindelijk instortte, besloot Wanda dat er helemaal geen mutanten meer zouden moeten zijn en veranderde ze de wereld in een plek waarin alle mutanten de genen verloren die hen krachten gaven.

Mutanten naar het MCU
Tot nu toe zitten mutanten niet in het MCU. De kans is echter groot dat de introductie hiervan, evenals de verschijning van meerdere dimensies, leidt tot de introductie van mutanten in het filmuniversum van Marvel Studios.

Wat nou als het ermee eindigt dat Wanda Maximoff uiteindelijk aan het einde van de serie het mutantengen in mensen over heel de wereld activeert? Of ze opent uiteindelijk de scheiding tussen dimensies, waardoor meerdere realiteiten op elkaar botsen en de mutanten zo naar het MCU komen?

De komende zeven weken wordt op vrijdag een nieuwe aflevering toegevoegd aan Disney+. Over een paar weken zouden we dus zomaar eens een antwoord kunnen hebben.

NieuwsFilm

meest populair