Algemeen

Dik 20 jaar later reageert David Fincher op heftige 'Fight Club'-kritiek van Paul Thomas Anderson

Anderson hoopte zelfs dat Fincher kanker zou krijgen.

door Wouter Drummen om 16:22 in Algemeen
Fight Club wordt vaak gezien als een van de beste films van David Fincher, maar hier is niet iedereen het met eens. Zo haalde ook regisseur Paul Thomas Anderson, o.a. bekend van There Will Be Blood na de release van de film keihard uit naar Fight Club. Fincher blikt hier nu op terug.

Anderson vond de film ondragelijk en hoopte zelfs dat Fincher teelbalkanker zou krijgen na het maken van Fight Club. Volgens Anderson maakte Fincher namelijk grappen over de ziekte in de film.

Zo zien we dat hoofdrolspeler Edward Norton lid wordt van een zelfhulpgroep voor mensen met teelbalkanker. Hij is echter zelf niet ziek en probeert enkel en alleen een oplossing voor zijn slapeloosheid te vinden.

Fincher's reactie
Nu, zo'n 20 jaar later, reageert Fincher: ''Een goede vriend van mij heeft kanker gehad. Het is echt een vreselijke rot ziekte. Ik begrijp wel waarom sommige mensen dachten dat ik met kankerslachtoffers lachte, maar dat was nooit mijn bedoeling''.

Fincher kwam met het idee van de zelfhulpgroep door de originele roman van Chuck Paluhniuk, waarop de film is gebasseerd: ''Chuck heeft het over een therapeutische omgeving, die kan worden geïnfiltreerd of zelfs misbruikt kan worden. Het hoofdpersonage voedt zich dan ook met het leed van anderen''.

Begrip
Fincher is dan ook niet kwaad op Anderson en begrijpt zelfs zijn heftige reactie: ''Ik kan begrijpen waarom Paul zo reageerde. Toen mijn vader stierf, ben ik ook heel anders naar de dood gaan kijken. Mijn vader vond Fight Club waarschijnlijk nog slechter dan Paul''.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

There will be blood vind ik ook stom. Kwestie van smaak.

PureLiquidEvil

Avatar

Beide een paar van de beste regisseurs die op het moment werken. The Master en Zodiac zijn 2 van de beste films van de laatste 20 jaar en Boogie Nights is 1 van mijn favoriete films aller tijden.

NieuwsFilm

meest populair