Mark Hamill is blij dat Luke Skywalker weer een 'symbool van hoop' is dankzij 'The Mandalorian'

Mark Hamill is blij dat Luke Skywalker weer een 'symbool van hoop' is dankzij 'The Mandalorian'

De Luke Skywalker-vertolker is blij met de kans die hij heeft gekregen in 'The Mandalorian'.

De nieuwe Star Wars-trilogie was voor Mark Hamill als een extreem zure citroen. De acteur kon zich absoluut niet vinden in de verhaallijn die de makers voor zijn personage Luke Skywalker hadden bedacht. Toen hij het aanbod voor The Mandalorian kreeg, was Hamill dan ook dolblij.

Even leek het erop dat Mark Hamill zijn Star Wars-avontuur met een nare bijsmaak moest afsluiten, maar het tweede seizoen van de hitserie The Mandalorian veranderde dat.

Onder leiding van regisseur Peyton Reed (Marvels Ant-Man) kreeg Hamill de kans om opnieuw in de huid te kruipen van een jongere versie van Skywalker, zoals te zien was in de laatste aflevering.

Op Twitter schreef Reed dit weekend dat het veel voor hem betekende dat hij samen mocht werken met een van zijn idolen uit zijn kindertijd. Het duurde niet lang voor Hamill reageerde met een even mooi bericht.

"Ik ben echt ontzettend dankbaar dat ik - onverwachts - de kans heb gekregen om mijn personage opnieuw te spelen uit een periode waarin hij nog een symbool van hoop en optimisme was", reageerde Hamill op de regisseur.

"De zelfverzekerdheid waarmee je me regisseerde en je vriendelijkheid waren twee cruciale elementen in mijn ervaring en betekenen meer voor me dan ik zeggen".



NieuwsFilm

meest populair