Algemeen

Waarom Marvel-serie 'WandaVision' eigenlijk geen film kon zijn

Marvel-baas Kevin Feige geeft antwoord.

door Jim Pedd om 07:30 in Algemeen
Op Disney+ is nu de serie WandaVision in volle gang. Het is het begin van Marvels Phase 4. En een opvallend begin, waar lang niet iedere fan echt blij van wordt.

Marvel-baas Kevin Feige sprak met Variety en vertelde waarom WandaVision wel een serie moest zijn en waarom het geen film kon worden. "Wanda en Vision zijn geweldige personages uit de comics, van wie we in de films hooguit de oppervlakte aangeraakt hebben," aldus Feige.

Centraal zetten
"Ze worden ook gespeeld door acteurs die zo goed zijn, dat we echt nog te weinig van hen gezien hebben. We wilden hen centraal stellen en daar komt het verlangen om WandaVision te maken ook echt uit voort," aldus Feige.

"Als kind bracht ik heel veel tijd door met televisie en keek ik veel naar de eindeloze herhalingen van talloze sitcoms. En toen Nick at Nite begon - en ik ben oud genoeg om mij te herinneren dat Nick at Nite echt iets heel nieuws en unieks was - keek ik het echt veel en raakte ik gehecht aan die personages."

Die voorliefde voor televisie maakte dat hij uiteindelijk dankzij Disney+ kon kijken naar de mogelijkheid om een serie te maken rond de twee personages. "Ik hoopte al die zaken bij elkaar te kunnen brengen. En wat we doen is onze eerste Disney+-serie maken op een manier dat het geen film kan worden. Het is niet gewoon een lange film die we maken, hoewel we wel dat soort series gaan maken. Maar gewoon niet nu met onze eerste serie, dit was iets dat we ook echt alleen voor televisie konden maken."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Het is zeker een vreemd begin, maar op de een of andere manier erg fijn om te kijken.

Marklar

Avatar

dit zou te experimenteel zijn voor een bioscoopfilm.

Fluffer

Avatar

Acteurs die eigenlijk te goed zijn voor dit soort flauwekul , maar ieder zijn ding zeker...

centr1no

Avatar

Heb 't nog niet gezien maar de eerste 2 afleveringen vielen blijkbaar goed bij de comic fans door vele verwijzingen en easter eggs en werden worden behoorlijk minder gewaardeerd door mensen die geen benul hebben waar de setting op slaat.
Er is met de serie expliciet voor gekozen alles langzaam op te bouwen dat had in een film nooit gekund omdat trage ontwikkelingen moeten worden samengevat.

Ang3l

Avatar

Zeer vreemd begin, maar ik zit er klaar voor! Ik vind t juist wel leuk dat ze hun nek uitsteken en niet een eenheidsworst maken. Zoals ook GOTG een andere toon had en Ragnarok. T hoeven niet allemaal dezelfde cut and paste films te zijn. Maar dat wil ook zeggen dat niet iedereen elke vorm evenzeer waardeert.

Ik ben iig erg benieuwd waar t heengaat! Er sijpelt zo langzaamaan iets doorheen en dat mysterie is traag, maar wel interessant.

NieuwsFilm

meest populair