Waarom Marvel-serie 'WandaVision' eigenlijk geen film kon zijn

Waarom Marvel-serie 'WandaVision' eigenlijk geen film kon zijn

Marvel-baas Kevin Feige geeft antwoord.

Op Disney+ is nu de serie WandaVision in volle gang. Het is het begin van Marvels Phase 4. En een opvallend begin, waar lang niet iedere fan echt blij van wordt.

Marvel-baas Kevin Feige sprak met Variety en vertelde waarom WandaVision wel een serie moest zijn en waarom het geen film kon worden. "Wanda en Vision zijn geweldige personages uit de comics, van wie we in de films hooguit de oppervlakte aangeraakt hebben," aldus Feige.

Centraal zetten
"Ze worden ook gespeeld door acteurs die zo goed zijn, dat we echt nog te weinig van hen gezien hebben. We wilden hen centraal stellen en daar komt het verlangen om WandaVision te maken ook echt uit voort," aldus Feige.

"Als kind bracht ik heel veel tijd door met televisie en keek ik veel naar de eindeloze herhalingen van talloze sitcoms. En toen Nick at Nite begon - en ik ben oud genoeg om mij te herinneren dat Nick at Nite echt iets heel nieuws en unieks was - keek ik het echt veel en raakte ik gehecht aan die personages."

Die voorliefde voor televisie maakte dat hij uiteindelijk dankzij Disney+ kon kijken naar de mogelijkheid om een serie te maken rond de twee personages. "Ik hoopte al die zaken bij elkaar te kunnen brengen. En wat we doen is onze eerste Disney+-serie maken op een manier dat het geen film kan worden. Het is niet gewoon een lange film die we maken, hoewel we wel dat soort series gaan maken. Maar gewoon niet nu met onze eerste serie, dit was iets dat we ook echt alleen voor televisie konden maken."

NieuwsFilm

meest populair