Featured

Carrièremissers: Tom Cruise als EN in 'Edward Scissorhands'

Oud geleerd, jong gedaan...

door Arjen Rooseboom om 09:56 in Featured
In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag Tom Cruise die moeilijk deed over het feit dat hij met 'schaarhanden' moest lopen voor Edward Scissorhands.

Je kan een goede reden hebben om een rol af te wijzen, maar regisseur Tim Burton begrijpt nog steeds niet wat nou precies het probleem van de destijds 27-jarige Cruise was. De acteur stelde vooraf continu allerlei ingewikkelde vragen waar Burton geen direct antwoord op had.

Zo vertelt scenarioschrijfster Caroline Thompson: "Hij wilde bijvoorbeeld weten hoe Edward naar de badkamer ging om te plassen, hoe hij zich aankleedde, wat hij zou doen als zijn neus kriebelde, gewoon van dat soort nutteloze zaken die je helemaal niet moet willen weten".

Racen met Jerry Bruckheimer
Kortom, zonder duidelijke antwoorden was Cruise niet bereid om in de film te verschijnen. Maar uiteindelijk is het, zoals bekend, allemaal goed gekomen; Johnny Depp verving hem, had een prachtige chemie met tegenspeelster Winona Ryder en een cultklassieker was geboren.

Cruise koos daarna voor Days Of Thunder welke commercieel een succes was, maar tegenwoordig toch minder in ons geheugen staat gegrift.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SoloSlim

Avatar

Tja.. je kan ook zeggen dat hij dankzij die keuze een topcariere heeft. Terwijl Depp eigenlijk enkel schitterde in typerolletjes zoals Edward, Willy Wonka,Tonto, Mad hatter, Sparrow,..

Blockbuster

Avatar

Edward is een in elkaar geknutseld monster van Frankenstein. Misschien heeft zijn maker (Vincent Price) hem wel helemaal geen piemel gegeven, dus dan hoeft ie ook niet te plassen. Zoiets komt ook helemaal niet ter sprake in de film zelf. Het is gewoon een modern sprookje.

centr1no

Avatar

Als die vragen werden gesteld dan is niet duidelijk geweest wat voor film het was en wat voor personage het betrof.

Sietzet

Avatar

Tom cruise en carrière misser... Yeah right

NieuwsFilm

meest populair