Carrièremissers: Tom Cruise als EN in 'Edward Scissorhands'

Carrièremissers: Tom Cruise als EN in 'Edward Scissorhands'

Oud geleerd, jong gedaan...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag Tom Cruise die moeilijk deed over het feit dat hij met 'schaarhanden' moest lopen voor Edward Scissorhands.

Je kan een goede reden hebben om een rol af te wijzen, maar regisseur Tim Burton begrijpt nog steeds niet wat nou precies het probleem van de destijds 27-jarige Cruise was. De acteur stelde vooraf continu allerlei ingewikkelde vragen waar Burton geen direct antwoord op had.

Zo vertelt scenarioschrijfster Caroline Thompson: "Hij wilde bijvoorbeeld weten hoe Edward naar de badkamer ging om te plassen, hoe hij zich aankleedde, wat hij zou doen als zijn neus kriebelde, gewoon van dat soort nutteloze zaken die je helemaal niet moet willen weten".

Racen met Jerry Bruckheimer
Kortom, zonder duidelijke antwoorden was Cruise niet bereid om in de film te verschijnen. Maar uiteindelijk is het, zoals bekend, allemaal goed gekomen; Johnny Depp verving hem, had een prachtige chemie met tegenspeelster Winona Ryder en een cultklassieker was geboren.

Cruise koos daarna voor Days Of Thunder welke commercieel een succes was, maar tegenwoordig toch minder in ons geheugen staat gegrift.

NieuwsFilm

meest populair