Algemeen

Hoeveel streamingdiensten kan de wereld aan? Nu krijgen we Paramount+

Binnenkort wordt CBS All Access Paramount+... Zijn er grotere plannen?

door Bram de Groot om 12:48 in Algemeen
Lange tijd hadden we eigenlijk alleen Netflix als streamingdienst, maar de afgelopen twee jaar is het landschap behoorlijk veranderd met veel nieuwe intreders en dan vooral van de grote filmstudio's.

Zo stapten de studio's Disney (Disney+), Warner Bros. (HBO Max) en Universal Pictures (Peacock) al de streamingwereld in. En nu komt ook Paramount Pictures met een dienst, met een heel originele naam: Paramount+.

CBS All Access wordt Paramount+
En Paramount+ komt niet zomaar uit de lucht vallen. De dienst bestaat eigenlijk al, in de vorm van CBS All Access. Deze dienst krijgt binnenkort een andere naam van eigenaar ViacomCBS. En dat is waarschijnlijk om op den duur de internationale markt te veroveren.

Paramount+ wordt een dienst waarop de films, series en programma's van onder meer CBS, Nickelodeon, MTV, Comedy Central en Paramount Pictures te zien zijn. De naamsverandering zal op 4 maart een feit zijn.

Naast de eerder genoemde diensten hebben we uiteraard ook nog Apple TV+ en Amazon Prime Video die zich mengen in de strijd om de maandelijkse 5 tot 15 euro per abonnee. Paramount+ start in de States en Latijns Amerika.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kidcassidy

Avatar

Nieuwsgroepen en torrents komen er weer aan. Slecht voor de kijker dit, dus dan maar weer op de makkelijkste manier.

Juvefan

Avatar

@kidcassidy: Dit legitimeert geenszins illegaal downloaden. Nieuwsgroepen en torrents zijn hierbij te vergelijken met stelen. Met jouw logica kun Je ook omaatjes gaan beroven omdat je 40 uur per week werken veel te lastig vindt om aan je geld te komen.

Peace

Avatar

@Juvefan. Wat een slechte vergelijking met die omaatjes.

Monojaxx

Avatar

^ Het is misschien verkeerd, maar dit krijg je wel zo. Ik wil dolgraag betalen voor een serie of film, maar niet aan 10 verschillende streamingsdiensten. En als groot Stephen King fan zal ik nu helaas nieuwsgroepen weer moeten aanspreken, wat er komt ontzettend veel nieuw materiaal aan en dat wil ik echt niet missen. The Stand bijvoorbeeld heb je niet op Netflix, Amazon of Disney+.

Het zou veel beter zijn alles op een hoop te gooien en dan 50 euro per maand te vragen. Klinkt als een utopia voor de film/serie liefhebber! Heb het er zeker voor over.

Rich Art

Avatar

Paramount heeft weinig in haar portefeuille waarvan ik denk: Hier moet ik ook een abonnement op. De films die ze uitbrengen zie ik wel in de bios, Pathé Thuis of op blu-ray.

Luizelgespuizel

Avatar

Heeft alleen maar voordelen voor de EU markt want die series van een dienst als dit worden hier gewoon verkocht aan een Netflix of Prime Video. Heeft totaal geen meerwaarde voor een Paramount om zo’n dienst hier over te brengen. Zelfde geld overigens voor de Universal streaming dienst, alhoewel ik door een eventuele Fast & Furious serie nog genoeg gekkies in Nederland een abo zie afnemen.

Master Of Films

Avatar

Monojaxx "The Stand bijvoorbeeld heb je niet op Netflix, Amazon of Disney+."
The Stand is via StarzPlay Nederland te zien.

Link:
https://www.starz.com/nl/nl/series/the-stand/61994

kokosnoot

Avatar

@ Juvefan Je hebt helemaal gelijk maar toch is het te voorspellen dat men meer zal gaan downloaden. Omdat mensen praktisch zijn ingesteld en niet tig abonnementen gaan afsluiten. Het blijft natuurlijk stelen maar dat bv film rechten binnen de usa tot 90 jaar na de dood van de creator blijven gelden is moralistisch stelen. Ja het is legaal maar dat waren slaven ooit ook. Qua moraal is het gewoon asociaal. Patent rechten, ook intellectueel erfgoed gaat maar 17 jaar mee en dan tijdens het leven van de creator. Dat verschil is zo gigantisch dat je dat absoluut niet kan billijken!

centr1no

Avatar

@Kidcassidy & Monojaxx
Ik ben absoluut tegen deze versnippering en ook niet pertinent tegen 'illegaal' downloaden als de markt geen fatsoenlijk alternatief kan bieden.
Maar het enige voordeel van de toename in verschillende streamingdiensten is de beschikbaarheid van content.
Veel media die lange tijd (zeker in Europa) niet toegankelijk is geweest wordt langzaam maar zeker beter beschikbaar.
En er is niets dat je verplicht je abonnement te laten lopen als er niets op een dienst te kijken valt.
Ik heb het afgelopen jaar 2 maandjes Disney+ gehad en dat was al meer dan genoeg om alle nieuwe content daar te kijken.

Het is redelijk schandalig dat betaalde diensten niet hetzelfde of meer gemak en soms ook slechtere kwaliteit bieden dan het illegale alternatief, maar het excuus om dan maar weer te kiezen voor de illegale weg is wel erg makkelijk.

David Mills

Avatar

Ik zie het probleem niet. Je kunt gewoon iedere maand switchen van streamingsdienst. Is met 1 klik geactiveerd en met 1 klik opgezegd. Waarom zou je 6 streamingsdiensten tegelijk nemen? Downloaden is gewoon diefstal, welk excuus je hiervoor ook gebruikt om het goed te praten! Ik neem aan dat jullie ook niet gratis gaan werken bij jullie baas?

Fluffer

Avatar

Er is bij ons geen plaats voor zoveel verschillende streamingdiensten , de meesten zullen er maar 2 nemen denk ik en voortdurend switchen is ook maar omslachtig .
Het word in de toekomst veel on demand voor mij denk ik .

Overlord

Avatar

Ik snap die discussie over illegaal downloaden niet helemaal. Een maand abonnement op welke streamingdienst ook is minder dan een bioscoopkaartje of DVD. Als je 4 verschillende films in de bios wil kijken betaal je toch ook gewoon ?
En bij een maand abonnement heb je ook nog eens toegang tot alle daar aanwezige content.
Illegaal downloaden is diefstal. Iedereen hier wil nieuwe films zien, maar die kosten geld om te maken. Wees dan ook zo netjes om te betalen als je iets wil kijken of heb anders het geduld om te wachten tot Rtl of Veronica het uit gaat zenden.
Het zijn niet alleen de rijke acteurs /actrices die door illegaal downloaden maar ook een hele reeks andere mensen uit het gehele proces.

Sparrow_LW

Avatar

Ik doe aan streaminghoppen.... Netflix is de grote constante en dan switch ik een paar maandjes heen en weer tussen Amazon en Disney bijvoorbeeld.... kijk wat ik wil kijken en ga weer naar een andere dienst.... is echt niet zo heel omslachtig hoor.... downloaden gebeurt hier al heel lang niet meer.... een goede payserver en VPN kost ook geld immers....

mcdaktari

Avatar

Ik heb Netflix, prime en Disney+ maar als ik een film kan downloaden die op geen van de streamingsites staat, dan zal ik het echt niet laten. Dat mag van mij stelen genoemd worden maar daar lig ik niet wakker van. Wij worden toch ook van alle kanten bestolen.

Savio

Avatar

Is het niet veel beter, wanneer de platen- en filmindustrie de handen ineen slaan en 1 groot platform gaan vormen, waar ze alle muziek, clips en films gaan aanbieden?
Als ze dan verschillende abonnementen hebben in deze twee groepen hebben:
1. Alleen streaming
2. Downloads en streaming

De nieuwste films zijn natuurlijk nog alleen te streamen. Pas op het moment dat deze op de beelddragers verschijnen, op dat moment kunnen ze ook gedownload worden.
Wat betreft muziek, zorg ervoor dat, naast de andere formaten ook mp3, in alle bitrates, te verkrijgen zijn. Daarnaast doet de filmindustrie er goed aan om aan wereldwijde premieres te gaan doen, als het aankomt op de bioscopen. Op die manier voorkom je dat een film al eerder uitlekt naar een ander werelddeel, waar die nog niet in de bios is geweest.
Ze kunnen dan, zeg maar, 2 maand, nadat die in de bios is gelanceerd, hem op het platform gaan aanbieden.
Een ander mooi voordeel van dit concept is dat je de piraterij het zo moeilijk mogelijk maakt. Helemaal uitbannen zal toch nooit lukken, maar als je 90-95% weet te behalen, dan is dat al prachtig.

badboyspot

Avatar

Ik heb Disney + Netflix Prime , Videoland deeld me broertje met mij

Maar stel er komt nog meer streaming diens ga ik gewoon soms veranderen zoals ik doe met Muziek Streaming diensten , had Disney + aan het begin toen het kwam voor 2 maanden daarna opgezegt daarna pas na 6 maanden weer genomen met prime ook zelfde alleen Netflix heb ik al meer dan 5 jaar

NieuwsFilm

meest populair