'Jurassic World: Dominion' rondt de Jurassic-reeks af

'Jurassic World: Dominion' rondt de Jurassic-reeks af

Colin Trevorrow lijkt het toch het einde te noemen.

Als Jurassic World: Dominion in de bioscoop draait, is het de zesde bioscoopfilm in de franchise. Het vervolg brengt niet alleen de personages uit de vorige twee films terug, maar ook de sterren van de eerste film: Laura Dern, Sam Neill en Jeff Goldblum.

Volgens regisseur Colin Trevorrow is zijn zesde film bedoeld als het einde van het oorspronkelijke verhaal. "Voor mij is dit de culminatie van het verhaal," aldus Trevorrow. "Als je het einde van de Jurassic Park-trilogie gezien hebt, was het misschien niet zo duidelijk wat het verhaal van die drie films was, omdat ze meer episodisch verteld werden."

Een overkoepelend verhaal
"Dat is nu anders, met deze trilogie. We vertellen nu een verhaal over een reeks films. Voor mij was het belangrijk om je bij het kijken van Dominion het gevoel te geven dat je een verhaal ziet dat alles wat tot nu toe in de franchise gebeurd is aan elkaar verbindt," ging Trevorrow verder.

"Ik hoop dat, als kinderen die nu geboren worden, de zes Jurassic Park-films zien, ook echt het gevoel hebben dat ze naar één lang verhaal kijken."

Hoewel het wel de culminatie is van zes verhalen, is het niet het einde van de franchise. Producent Frank Marshall zei al dat dit "het begin van een nieuw tijdperk" is. Vanaf 10 juni 2022 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair